This information applies only to the Original Course View.

Zoek je de nieuwste releaseopmerkingen? Releaseopmerkingen bekijken voor de functie Bladeren door mijn YouTube-video's.

Bladeren door mijn YouTube-video's is een functie van de editor. Deze functie heette voorheen Video Everywhere. Nadat de functie is geïnstalleerd en geactiveerd, bevat de editor het nieuwe pictogram Bladeren door mijn YouTube-video's. Na activatie kunnen gebruikers naar video's zoeken en video's toevoegen die zij eerder hebben geüpload naar hun YouTube™-kanalen.

Vanaf 16 januari 2015 is de functie voor webcamopnamen niet meer beschikbaar op YouTube. Zie YouTube Help voor meer informatie.

Na de installatie moet je Bladeren door mijn YouTube-video's beschikbaar maken in bestaande cursussen.

Meer informatie over hoe studenten Bladeren door mijn YouTube-video's gebruiken

Meer informatie over hoe cursusleiders Bladeren door mijn YouTube-video's gebruiken


Privacyinstelling

De naam van deze instelling is eigenlijk niet goed gekozen omdat het om een niet-vermelde video gaat die niet naar voren komt in zoekopdrachten op YouTube en alleen kan worden afgespeeld door gebruikers die de koppeling weten. Volledige privacy kan echter niet worden gegarandeerd. Auteurs kunnen de instelling Onbeperkt gebruiken om eenvoudig video's te publiceren en te delen zonder dat ze expliciet hoeven aan te geven wie de video kan bekijken. Als gebruikers toegang hebben tot de locatie waar de video wordt gepubliceerd, kunnen ze deze bekijken. Ze kunnen ook het YouTube-logo in de video selecteren om de video af te spelen op YouTube.com.

U kunt de privacy-instelling desgewenst wijzigen inPersoonlijk. Ga naar de videobibliotheek en bewerk de video om deze als Persoonlijk te markeren voor weergave op YouTube. Als u een video instelt op Persoonlijk, kan de video alleen worden bekeken door de gebruikers die u expliciet aangeeft. Deze gebruikers moeten dan wel een Google-account hebben. Persoonlijke video's worden in de videobibliotheek aangegeven met een slot. Alleen de auteur en opgegeven kijkers kunnen persoonlijke video's bekijken.


Bekende problemen

De YouTube-uploadwidget meldt gebruikers niet af nadat ze zich hebben aangemeld. Om zich af te melden bij YouTube moeten gebruikers zich afmelden via de gebruikersinterface en naar YouTube.com gaan en daar "uitloggen" selecteren. Afmelden is vooral belangrijk voor mensen die een openbare/gedeelde computer gebruiken.

Het Building Block Bladeren door mijn YouTube-video's kan alleen zonder problemen werken als beheerders hun Learn-instantie registreren bij Google. Registratie voorkomt ook dat eindgebruikers een waarschuwing over beveiligde verbindingen zien wanneer ze deze functie gebruiken.

Meer informatie over het registreren van je domein bij Google


Ondersteuning voor API-sleutels van GoogleTM

Bladeren door mijn YouTube-video's en YouTube-mashups ondersteunen API-sleutels van Google. Als je deze wilt gebruiken, moet je een eigen client-ID aanmaken en deze configureren in je Blackboard Learn-instantie.

Meer informatie over het instellen van toegang tot OAuth 2.0 via Google (alleen beschikbaar in het Engels)