Ces informations s'appliquent uniquement à l'affichage de cours en mode Ultra.
Ces informations s'appliquent uniquement à l'expérience Ultra.
Kurs içeriğinde arama yapma
Kurs İçeriği sayfasında ögeleri başlığa göre arayabilirsiniz. Bir arama çubuğuna dönüşecek şekilde genişletmek için Kurs İçeriği sayfasının üst kısmındaki büyüteci seçin.
Arama çubuğuna, aradığınız ögeyle ilgili anahtar sözcüğün birkaç harfini yazın.
Kurs arama işlevi, siz harfleri yazarken eşleşen ögelerin başlıklarını görüntüler. İlgili içeriği açmak için listeden ögeyi seçin.
Eşleşen tüm ögeleri ayrıntılı şekilde görüntülemek için listenin altındaki Tüm öge sonuçlarını göster'i seçin. Görüntülemek istediğiniz ögeyi seçin.
Başka bir arama yapmak için arama çubuğunun içindeki X'i seçerek bir önceki girişinizi temizleyin. Arama çubuğu içeriğini silip farklı bir anahtar sözcük de yazabilirsiniz.
Arama sonuçlarının ayrıntılı listesini temizlemek için listenin üst tarafındaki Aramayı Temizle'yi seçin. Kurs İçeriği sayfasının başlangıç görünümüne geri dönersiniz.
Tarayıcı tam ekran modunda değilken arama ekranı farklı şekilde çalışır.
Kullanılmayan dosyaları yönetme aracı
Kurs rolleri, Kullanılmayan Dosyalar aracına erişim için Kurs/Organizasyon >Dosyalar >Dosyaları Yönetme ayrıcalıklarını gerektirir.
Kursunuzdaki kullanılmayan kurs dosyalarını kolayca bulabilir ve silebilirsiniz. Kurs İçeriği sayfasının üst kısmındaki üç nokta menüsünü ve ardından Kullanılmayan Dosyalar'ı seçin.
Kullanılmayan Dosyalar sayfasında iki görünüm mevcuttur: Kursunuzdaki hiç açılmamış durumdaki dosyaları görüntüleyen Kullanılmayan Dosyalar (varsayılan görünüm) ya da kursunuzdaki tüm dosyaları görüntüleyen Tüm Dosyalar. Dosya adı, karşıya yükleme tarihi ve dosya boyutu, yerel dosyanın bir kopyasını indirme seçeneğiyle birlikte görüntülenir.
Silmek istediğiniz dosyaları belirlemeniz ve ardından Dosyaları Sil'i seçmeniz yeterlidir.
Yöneticiler için: Yönetici Paneli'ndeki Ultra Deneyimi burada! modülünün Yapılandır seçeneğinde yeni bir yapılandırma seçeneği kullanıma sunuldu. Kullanılabilir Özellikler bölümünde Kullanılmayan dosya yönetimi'ni bulun. Varsayılan durum etkindir.
İçerikleri düzenleme, değiştirme, silme ve sırasını değiştirme
Düzenleme, değiştirme ve silme
Kurs İçeriği sayfanızdan mevcut içerik ögelerinde değişiklikler yapabilirsiniz. Bir ögenin satırında, Düzenle ve Sil'e erişmek için üç nokta menüsünü seçin.
Dosyaları düzenleyin veya değiştirin. Dosyaları düzenlemek veya değiştirmek için, üzerinde çalışmak istediğiniz ögenin sağ tarafındaki üç noktalı düğmeyi seçin. Bu, düzenleme yapmanıza olanak sağlayan bir panel açacaktır:
- Görünen ad. Kurs içeriği sayfanızda ögeniz için gösterilen adı düzenlemek için panelin üst kısmında görünen adı seçin.
- Hedefler ve standartlar ekleme. Kurumunuz ve siz, öğrencilerin programlardaki ve müfredatlardaki başarısını ölçmek için hedefleri kullanabilirsiniz. Bir dosyayı başarıyla kursunuza yükledikten sonra, bir veya daha fazla hedefle eşleştirebilirsiniz. Üzerinde çalışmak istediğiniz ögenin sağ tarafındaki üç noktalı düğmeyi ve ardından Düzenle'yi seçin. Dosyayla eşleştirilebilecek mevcut hedefleri aramak için panelde Hedeflerle eşleştir'i seçin
Öğrenciler dosyayla eşleştirdiğiniz hedefleri göremez.
- Dosyayı bir başkasıyla değiştirin. Bir dosyayı başka bir dosyanın yerine koymak için bu seçeneği kullanın. Örneğin, yüklediğiniz görüntünün daha yüksek çözünürlüğe sahip bir sürümünü bulmuş olabilirsiniz. Söz konusu dosya kursun içinde birden fazla noktada görüntüleniyorsa bir pencere görüntülenerek dosyayı tüm örneklerde mi yoksa bu tek örnekte mi değiştirmek istediğinizi sorar. Eski dosya, tek bir örnekte değiştirmediğiniz sürece, yeni sürümle değiştirildiğinde korunmaz. Bu, kurumunuz için depolama alanı açar.
- Bir açıklama ekleyin. Açıklama, Kurs İçeriği sayfasında görünen adın altında görüntülenir. Burada, öğrencilere ögeyle ilgili daha fazla bilgi sunabilirsiniz. Açıklama en fazla 750 karakter uzunlukta olabilir. 75 veya daha az karakter kaldığında açıklama alanının altında bir uyarı görüntülenir.
- Dosyaya öğrenci erişimini düzenleyin. Öğrencilerin dosyayı indirme veya görüntüleme olanağını da düzenleyebilirsiniz.
Dosyaları silin. Bir ögeyi kursunuzdan silebilir veya bilgileri korumak için öğrencilerden gizleyebilirsiniz. Öğrenciler Kurs İçeriği sayfasındaki gizli ögelere erişemezler. İçerik barındıran bir klasörü veya öğrenim modülünü silerseniz içerik Kurs İçeriği sayfasından da kaldırılır.
Kurs İçeriği sayfasındaki içeriği yeniden sıralama
Taşımak istediğiniz ögenin satırını seçin ve yeni bir konuma sürükleyin. İçerikleri bir klasörün içine de taşıyabilirsiniz. Klasörü genişletin ve ögeyi klasörün başlığının altındaki alana sürükleyin.
Learn Ultra, Kurs İçeriği sayfasında içerikleri iç içe yerleştirmenize olanak tanımak için üç adede kadar hiyerarşi seviyesini destekler. Örneğin, bir klasörün içindeki bir klasör iki seviye demektir. Üç seviyeye örnek olarak bir klasörün içinde bulunan, öğrenim modülüne sahip bir klasör verilebilir. Kurumunuz, kurumdaki kurslar için ek bir iç içe yerleştirme seviyesi ekleme seçeneğine sahiptir. Ultra yöneticinize kurumunuzun bu seçeneği kullanıp kullanmadığını sorun.
Klavyenizi kullanarak bir ögeyi yeni bir konuma veya bir klasörün içine taşıyabilirsiniz.
- Sekme tuşunu kullanarak bir ögenin Taşı düğmesine gidin (düğmenin üzerinde iki dikey ok yer alır: Biri yukarıyı, diğeri aşağıyı gösterir).
- Taşıma modunu etkinleştirmek için Enter tuşuna basın.
- Ok tuşlarını kullanarak bir konum seçin.
- Ögeyi yeni konuma bırakmak için Enter tuşuna basın.
Bir ögenin satırından menüyü açarak Düzenle ve Sil işlevlerine erişin.
İçeriğin kullanılabilirliğini kontrol etme
Her kurs içeriği parçasını öğrenciler tarafından görülebilir veya görülemez (gizli) olarak kolayca ayarlayabilirsiniz. Her içerik parçasını oluşturduğunuzda bu ayarı yapabilir veya içerik kursunuzda göründükten sonra değişiklik yapabilirsiniz.
Her ögenin görünürlüğünü özel olarak ayarlayarak, tam hazır olmayan içerikleri öğrencilere göstermediğinizden emin olabilirsiniz. Öğrenciler için yayınlamadan önce içerikle deneme yapma esnekliğine de sahip olursunuz. Örneğin, içeriklerin sadece ilk haftasını gösterebilir, geri kalan kısmını ise iyileştirmek üzere gizleyebilirsiniz.
Klavyenizin sekme tuşuyla görünürlük listesine gidin ve menüyü açmak üzere Enter tuşuna basın. Bir seçeneğin üzerine gelmek için Alt/Option ve yukarı/aşağı ok tuşlarını kullanın.
Öğrenciler gelecek tarihlerde görünecek şekilde ayarlanmış ögelere erişemezler ancak onları listede görebilirler. Ayrıca bir öğrencinin kursunuzdaki diğer ögelerle ilgili performansına göre içerik yayınlamak için kurallar oluşturabilirsiniz.
Ally dans l'expérience Learn - Professeur
afficher et améliorer l'accessibilité du contenu
Votre établissement détermine quels outils sont disponibles.
Votre classe se compose d'une multitude d'étudiants qui présentent tous un profil et des capacités d'apprentissage spécifiques. En leur proposant des contenus plus accessibles, vous permettez à chacun de choisir les formats qui lui conviennent le mieux. Si votre établissement utilise Blackboard Ally, vous pouvez utiliser cet outil pour vous assurer que le contenu de votre cours est accessible à tous les étudiants.
Les indicateurs de résultat d'accessibilité et les formats alternatifs apparaissent en regard des documents de cours et des tests.
- Recherchez le contenu que vous souhaitez améliorer.
- En regard du contenu, une icône indique le résultat d'accessibilité.
- Sélectionnez-la pour savoir comment améliorer ce résultat.
- Ally s'ouvre et vous indique comment modifier votre contenu pour en améliorer l'accessibilité et l'optimiser pour les formats alternatifs.
Comment améliorer l'accessibilité du contenu de cours ?
Les étudiants ne voient pas le résultat d'accessibilité. À la place, les étudiants peuvent choisir parmi les formats alternatifs qu'Ally génère pour le contenu. Vous pouvez contribuer à ce qu'Ally crée de meilleurs formats alternatifs en suivant les meilleures pratiques de création de contenu accessible.
Afficher les formats alternatifs
Une fois que vous avez ajouté du contenu dans un cours, Ally crée des formats alternatifs du contenu sur la base du document d'origine. Par exemple, si le fichier original est un PDF, Ally crée des formats audio, braille électronique et ePub du même contenu. Ces formats sont mis à disposition avec le fichier original pour que tout soit à un seul emplacement pratique.
Les formats alternatifs créés dépendent du type de contenu original. Si vous ne voyez pas l'option permettant de télécharger les formats alternatifs, Ally n'est pas activé pour ce cours, ou le type de contenu n'est pas pris en charge.
Trouvez du contenu dans votre cours. Sélectionnez le menu à côté de ce fichier et sélectionnez Formats alternatifs. Choisissez la version qui répond le mieux à vos besoins ! Sélectionnez Télécharger pour enregistrer le format alternatif sur votre appareil.
En savoir plus sur les formats alternatifs pour le contenu de cours