Not vermeye nereden başlamalıyım?

Not vermeye dört alandan başlayabilirsiniz:

  • Notlar
  • Etkinlik Akışı
  • Bir kursun not defteri sekmesi
  • Bir kursun gönderimler sekmesi

Bir tabletten not verirken, yan panellerden yalnızca biri aynı anda açık kalabilir. Bir panel seçildiğinde, diğeri daralır.

Notlar

Not vermeye Notlar sayfasından başlayın. Notlar sayfası, kurslarınızın tüm not verme görevlerine anında erişim olanağı sağlar.Gezinme çubuğundan Notlar'ı seçin. Notlar sayfasında, not verme görevleri kursa göre organize edilir. Bu sayede ilerleme durumunuzu hızlıca kontrol edebilir, panoda öncelikleri ayarlayabilir ve hatta not vermeye başlayabilirsiniz. Not verilmeye hazır ögeleri görmek için her bir kursa gitmenize gerek yoktur. 

Sayfada yalnızca bir işlem yapmanız gerektiğinde bilgi görüntülenir. Not verilmeye hazır olan veya öğrenciler için süresi dolan testleri görürsünüz. 

Etkinlik Akışı

Etkinlik akışından not vermeye başlayın. Öğrenci gönderimleri not verilmeye hazır olduğunda uyarı alırsınız. Testin Gönderimler sayfasına doğrudan gitmek için bağlantıyı seçin. Gönderimler sayfası, yalnızca not verilmesi gereken öğrencileri gösterecek şekilde filtrelenir.  

Not Defteri

Not defterinden not vermeye başlayın. Kursta, gezinme çubuğundaki Not Defteri sekmesini seçin. Not defteri görünümünü seçebilirsiniz:

Tablo görünümünden

Tablo görünümünden

Not Defteri sekmesinden Tablo görünümü düğmesini seçin. Tablo görünümünde, yeni çalışma gönderen öğrencilerin listesini görebilirsiniz. Öğrencinin not verilecek yeni bir ögesi olduğunda gönderimin not verme sayfasına erişmek için Yeni Gönderim, Görüntüle'yi seçin. 

Not verilebilir ögeler görünümünden

Not Defteri sekmesinden, üç yatay çizgili Liste görünümü düğmesini ve ardından Not Verilebilir Ögeler sekmesini seçin. Bu görünümdeki ödevleri Not Verme Durumu'na göre sıralayabilirsiniz. Not verilen çalışma, Tümüne Not Verildi veya Tamamlandı olarak etiketlenir. Ödevin adını veya Gönderimler sayfasına erişmek içinNot verilecek X'i seçin. Gönderimler sayfasında Not Verilmesi Gerekiyor filtresi uygulanır. Gönderime not vermeye başlamak için bir öğrenci adı seçin. 

Testten

Testten not vermeye başlayın. Bir teste eriştiğinizde, Gönderimler sekmesi kursunuza kayıtlı tüm öğrencileri görüntüler. Öğrencileri adına veya öğrenci kimliğine göre arayabilir ya da yalnızca not verilmesi gereken gönderimleri görüntülemek için Not Verme Durumu filtresini kullanabilirsiniz. 

Test gönderimine not verme

Learn Ultra'nın Esnek Not Verme arayüzü sayesinde, değerlendirmelere öğrenciye veya soruya göre not vermeyi seçebilirsiniz. Bu, not verme sürecinizi uyarlamanıza olanak tanır. 

Öğrenciye göre not verme

Gönderimler sayfasına erişmek için not verilecek bir testi seçin. Ardından, not verme sayfasını açmak için bir öğrenciyi seçin. 

A student's submission in Flexible grading
  1. Not verme sayfasını kapatın. 

  2. Sınıftaki öğrencilerin listesi.

    • Bir öğrencinin özel durumları varsa adının yanında mor bir kutucuk görünür. 
    • Bir öğrenci geç gönderim yapmışsa veya son tarih geçtiği hâlde hiç deneme göndermemişse profil resminin etrafında kırmızı bir daire görünür. 
  3. Testteki toplam soru sayısı.

  4. Daha fazla ekran alanı için Öğrenci tarafındaki gezinme menüsünü genişletin. Öğrenci gönderiminin daha fazlasını görüntülemek için menüyü daraltın. 

  5. Varsayılan olarak, öğrenci listesi sınıftaki deneme veya gönderim yapan tüm öğrencileri içerir. Tüm öğrencileri veya yalnızca not verilmesi gereken denemeleri olanları görüntülemek için filtreyi kullanın. Kalan not verme işine odaklanmak için Not Verilmesi Gerekiyor filtresini kullanın.

  6. Not vermek için seçtiğiniz öğrenci. 
  7. Gönderimin son notu. Gönderime not verildikten sonra görüntülenir.
  8. Not verilen tüm öğrenciler için notları gönderin. 
  9. Not verdiğiniz öğrencinin adı.

  10. Değerlendirme birden fazla gönderim denemesine izin verecek şekilde yapılandırılmışsa hangi denemeye not vermek istediğinizi seçebilirsiniz. Ayrıca gönderim zamanı damgasını da görüntüler.

  11. Seçilen denemenin notu.

  12. Gönderimin son notu. Bu, geçersiz kılınabilir.

  13. Bu menüyü kullanarak şunları yapabilirsiniz:  

    • Gönderim için notu gönderme
    • Gönderimi silme
  14. Gönderim alındı bildirimi numarası. 

  15. Geri bildirim panelini gösterin veya gizleyin.

  16. Soru puanı.

  17. Bu menüyü kullanarak şunları yapabilirsiniz:  

    • Notu düzenleme
    • Gönderime yeniden not verme
  18. Soruyu gösterin veya gizleyin.

  19. Denemeye geri bildirim ekleyin.

​​​​​​Geri bildirim paneli

Geri bildirim panelini açmak için geri bildirim düğmesini seçin. Siz değerlendirme test sorularını kaydırdıkça panel yerinde kalır. 

Notları gönderdiğinizde, öğrenciler not verilmeyen denemeler de dâhil olmak üzere her deneme için sağladığınız geri bildirimleri görüntüleyebilir. 

Düzenleyicide geri bildirim kaydı ekleme

Denemelere not verirken düzenleyicide geri bildiriminizin ses veya video kaydını ekleyebilirsiniz. Kayıt seçeneği, geri bildirim düzenleyicisinde kursunuzdaki en çok not verilen ögeler için görünür. Öğrenciler, eklediğiniz metinle birlikte geri bildiriminizi izler veya dinler. 

Bu özellik tüm tarayıcılarda desteklenmemektedir. En iyi deneyim için Chrome veya Firefox kullanın. 

Sesli/videolu geri bildirim ekleme hakkında daha fazla bilgi

Soruya göre not verme

Gönderimler sayfasına erişmek için not verilecek bir testi seçin. Ardından, gönderimlere soruya göre not vermek için soldaki Sorular sekmesini seçin. Orta panel, tek bir soruya ait tüm öğrenci yanıtlarını görüntüler. Bu, özellikle deneme sorularına not verirken kullanışlıdır.

Grade a test by question in flex grading
  1. Varsayılan olarak, soru listesi, öğrencilere sunulan testteki tüm soruları içerir.Tüm soruları ya da deneme soruları gibi yalnızca manuel not verilmesi gereken soruları görüntülemek için filtreyi kullanın. Kalan not verme işine odaklanmak için Not Verilmesi Gerekiyor filtresini kullanın. 

  2. Not vermek için seçtiğiniz soru. Soru türünü ve metni içerir.
  3. O ana kadar not verilen soruya verilen yanıtların sayısı. 
  4. Soru uzunsa tam metni görüntülemek için soruyu genişletin.
  5. Not vermek için seçtiğiniz öğrenci. 
  6. Deneme gönderimi için zaman damgası.
  7. Soru puanı.
  8. Öğrenci yanıtını gizleyin.
  9. Öğrencinin yanıtı. 
  10. Varsa model yanıtı gösterin veya gizleyin. 
  11. Bir sonraki öğrencinin yanıtına not vermek için aşağı kaydırın.

Birden fazla deneme yapılabilen bir teste not verme

Test hazırlarken, öğrencilerin birden fazla deneme göndermesine izin verebilirsiniz. Birden fazla deneme, testin son notunun otomatik olarak hesaplanma biçimini değiştirir. Son notu nasıl hesaplamak istediğinizi seçin: 

  • Tüm denemelerin ortalaması

  • İlk not verilen deneme

  • En yüksek not verilen deneme

  • Son not verilen deneme

  • En düşük notu alan deneme

Öğrenci birden fazla gönderim denemesi yaptıysa hangi denemeye not vermek istediğinizi seçebilirsiniz. Deneme açılır menüsünde deneme numarasını, gönderimin zaman damgasını ve yapılan her bir gönderimin notunu görüntüleyebilirsiniz. 

Son notun otomatik olarak nasıl hesaplanacağını Denemelere not ver ayarı belirler, ancak son notu geçersiz kılma seçeneğiniz de olur. Test için ayarladığınız son tarih, her deneme için geçerlidir. Öğrenci bir denemeyi son tarih geçtikten sonra gönderirse deneme "geç" olarak işaretlenir. Son tarihten önce gönderilen denemeler "zamanında" olarak görüntülenir. 

Sadece son notu geçersiz kılabilirsiniz. Her deneme için verilen notları geçersiz kılamazsınız.Öğrencinin ilk denemesine not vermeden bir geçersiz kılma notu atarsanız denemede Not Verilmesi Gerekiyor durumu görüntülenir. Notun yanında bir geçersiz kılma etiketi görünür.

Notları geçersiz kılma işleminin diğer etkileri hakkında daha fazla bilgi

Notları gönderdiğinizde öğrenciler bu notları ve varsa sağladığınız geri bildirimleri görebilir. Tüm denemelere ait bütün geri bildirimler, hatta not verilmemiş denemeler bile öğrencilere gösterilir. Dereceli puanlama anahtarı veya otomatik olarak puanlanan sorular kullandıysanız denemeye zaten not verilmiş olabilir. 

Son notlar

Birden fazla denemeye izin verilen bir test için son not, Ödev Ayarları bölümünde seçtiğiniz Denemelere Not Ver ayarına göre hesaplanır. Öğrencinin denemelerini listeleyen panelde, bu denemelere not verildiğinde son not görünür. Örneğin, son not en yüksek notu alan denemeye göre hesaplanıyorsa en az bir denemeye not verildikten hemen sonra son not görünür. Ancak, siz diğer denemelere not verdikçe bu not değişebilir. Denemelere not vermeyi bitirdikten sonra, öğrencinin görmesi için son notu gönderebilirsiniz. 

Öğrenciler neleri görür? 

Birden fazla deneme yapılabilen testlerde, izin verilen deneme sayısı ve son notun nasıl hesaplandığı belirtilir. Öğrenciler başlamadan önce Ayrıntılar ve Bilgiler sayfasında bu bilgileri görüntüler. Notlar gönderildiğinde, öğrenciler yaptıkları her denemeye verilen notları ve son notu görebilirler. Son notu geçersiz kılmaya karar verirseniz öğrenciye durumu bildiren bir ileti gösterilir.