تنطبق هذه المعلومات على واجهة Ultra فقط.

D2L Brightspace'ten taşıma

Brightspace'teki kurslarınızı geliştirmek için çok zaman harcadığınızı ve kurumunuz Ultra'ya geçmeye karar verdiği için tüm bu çalışmaları tekrarlamak istemediğinizi biliyoruz. Kursunuzu Brightspace'ten Ultra'ya kolayca dönüştürebilir ve bunu yaparken kursunuzdaki materyallerin ve özelleştirmelerin büyük bölümünü mümkün olduğunca koruyabilirsiniz.

Bu sayfadaki konular şunları içerir:


Kursunuzu içe alma

Kursunuzu Brightspace'ten Ultra'ya aktarmak için bir kurs dosyası indirmeniz gerekir.

D2L Brightspace

  1. Brightspace'teki kursunuza gidin ve Kurs Araçları menüsünü seçin.
  2. Kurs Yöneticisi'ni seçin.
  3. Bileşenleri Al/Dışa Ver/Kopyala ögesini seçin.
  4. Sonraki sayfada, Brightspace Paketi Olarak Dışa Ver'i ve ardından Başlat'ı seçin.
  5. Tüm Bileşenleri Seç'i ve ardından Devam'ı seçin.
  6. Sonraki sayfada, en alta gidin ve Dışa Verme Paketine Kurs Dosyalarını Dâhil Et'i seçin.
  7. Dışa Ver'i seçin. Dışa verme işlemi tamamlandığında Güncelleme Uyarıları'nızda bir bildirim görünür.
  8. Dışa verme Zip paketini indirmek için burayı tıklatın'ı seçin.

Blackboard Learn Ultra

Learn'de kursunuzun İçerik sayfasına gidin. Diğer seçenekler menüsünü ve ardından İçerik Al'ı seçin.

Image of the Course Content page, with the More options menu expanded and Import Content highlighted

Görüntülenen panelde İçeriği Al'ı tekrar seçin. Daha önce indirdiğiniz ZIP dosyasını seçin.

İçerik sayfasının üst kısmında, "Kurs içeriği alınıyor" yazan gri bir çubuk görünür. İnternet bağlantınızın hızına bağlı olarak boyutu büyük olan kursların yüklenmesi daha uzun sürecektir. İlerleme çubuğu yok.

Kurumunuz, Ultra'ya yüklenebilecek dosyaların boyutunu sınırlayabilir. İçinde çok sayıda büyük dosya varsa kursunuz bu boyut sınırını aşabilir.

İçerik sayfasından ayrılırsanız Kurs Görevleri ve Günlükleri paneline giderek karşıya yükleme işleminin ilerleme durumunu kontrol edebilirsiniz. İçerik sayfasının üst kısmındaki Diğer seçenekler menüsünü ve ardından Kurs Görevleri ve Günlükleri'ni seçin.

Image of the Course Tasks and Logs panel

İçe alma işlemi tamamlandığında, içe alma işleminizle ilgili istisnaları incelemeniz istenir. Bu pencere ekranınızın alt kısmında görünür.

Dönüştürme işlemi sırasında katılım ve etkinlik verileri korunmaz. Tartışmalardaki gönderiler, değerlendirme gönderimleri ve notlar gibi ögelerin tümü kaldırılır.


İstisnaları gözden geçirme ve kursunuzu özelleştirme

İstisnaları gözden geçirmek için, içe alma işleminize ilişkin istisna sayısını gösteren kırmızı renkli metin bağlantısını seçin. Endişelenmeyin: İstisnaların çoğu önemsizdir ve herhangi bir ayarlama yapmanızı gerektirmez.

Bir Brightspace kursunu Ultra kursuna aktardığınızda, tüm Dersleriniz, Klasörleriniz ve Birimleriniz klasörlere dönüştürülür. Alınan ögeleri kolayca klasörlerin dışına sürükleyebilir ve ana İçerik sayfasına yerleştirebilirsiniz. İçeriğinizi daha fazla düzenlemek için var olan bir klasörün içinde klasör de oluşturabilirsiniz.

Öğrenci erişimini daha fazla kontrol edebilmek için Brightspace Derslerinizi, Klasörlerinizi ve Birimlerinizi Ultra'da öğrenim modüllerine dönüştürebilirsiniz. Öğrenim modülleri, sıralamayı zorunlu tutmaya ve öğrenci görünürlüğünü kontrol etmeye yönelik özellikler sunar; öğrencilerinizin modüle gitmesine yardımcı olacak bir görüntü içerebilir. Öğrenim modülleri hakkında daha fazla bilgi için "Öğrenim Modülleri Oluşturma" konusunu ziyaret edin.

Ultra'da ve Brightspace'te sunulan özellikler arasında farklılıklar olduğundan, içe alındıktan sonra tüm tartışmaları, kısa sınavları ve testleri gözden geçirmenizi öneririz. Desteklenmeyen test ve kısa sınav seçenekleri, içe alma sırasında kaldırılır.

Son tarihler ve içerik ilişkin öğrenci görünürlüğü, Toplu Düzenleme özelliği kullanılarak ayarlanabilir. Bir gruptaki içeriği de silebilirsiniz. Bu özellik hakkında daha fazla bilgi için "Toplu Düzenleme" konusunu ziyaret edin.

LaTeX'te yazılmış ve doğru söz dizimine sahip olmayan matematik formülleri Brightspace'ten Ultra'ya dönüştürülmez. Kursunuzu içe aldıktan sonra içindeki tüm formülleri gözden geçirin.