تنطبق هذه المعلومات على طريقة عرض Ultra للمقرر الدراسي فقط.

تنطبق هذه المعلومات على واجهة Ultra فقط.

Kurs Ayarlarına Erişme

Kurs Ayarları, hem sizin hem de öğrencilerinizin ihtiyaçlarına uyacak şekilde kursunuzu özelleştirmenize olanak tanır. Kurs Ayarları, kullanıcının ayarları görüntüleme veya yönetme ayrıcalıklarına sahip olması durumunda Ultra kursunun sağ üst köşesinde görünür.

The new Course Settings option appears at the top of the course when the user has appropriate privileges

Kurs Süresini Yönetme

Kurs Süresi, öğrencilerin kursla etkileşimde bulunabileceği süreyi tanımlar. Öğrencilerin bazı kurslara erişmesine her zaman izin verilir. Diğer bazı kurslardaysa öğrencilerin bu kurslara yalnızca belirli bir süreyle erişebilmesini sağlayan kısıtlamalar vardır. Bu süre, Kurs Süresi ayarları tarafından belirlenir.
Sistem yöneticilerine ek olarak, sizin (ya da öğretim asistanları gibi doğru ayrıcalıklara sahip herhangi bir kullanıcınızın) Ultra kurslarınızın kurs süresi ayarlarını değiştirmesi mümkündür.
Ultra kursunuzun sağ üst köşesindeki Kurs Ayarları'nı seçin. Kurs Süresi ayarları, aşağıdaki ayarları içeren bir açılır menü şeklinde görünür: 

  • Devam eden.Erişim kısıtlaması yoktur.
  • Tarihlere göre kısıtlayın. Öğrenci erişiminin başlama, bitiş ya da hem başlama hem bitiş tarihleriyle saatlerini ayarlayın.
  • Kayıttan sonraki gün sayısına göre kısıtlayın. Kaydolduktan kaç gün geçtikten sonra öğrencinin kursa erişiminin kesileceğini seçin.
  • İlişkili dönemin başlangıç ve bitiş tarihleriyle kısıtlayın. Bu seçenek, yalnızca kurs için bir dönem tanımlanmışsa görünür.

Kursun süresi ne olursa olsun öğrenciler erişime kapalı olan kurslara erişemez. Erişime kapalı kurslar, Kurs Kataloğu'nda görünmez.
Bir kursun erişilebilirliğini Kurslar sayfasından yönetebilirsiniz. 

Kurs Kullanılabilirliği hakkında daha fazla bilgi

Kurs araçlarını yönetme

Kurs Ayarları'nı kullanarak çeşitli araçları yönetebilirsiniz. Bir aracı etkinleştirip etkinleştiremeyeceğiniz ya da devre dışı bırakıp bırakamayacağınız, kurumsal/düğüm araçları yapılandırması tarafından belirlenir.

Ultra kursunuzun sağ üst köşesindeki Kurs Ayarları'nı seçin. Şunları yönetebilirsiniz:

  • Katılımcı listesi aracı.Sistem yöneticiniz bu seçeneği etkinleştirdiyse öğrencilerin, değiştirme düğmesini seçerek katılımcı listesini görüntülemesine izin verebilirsiniz. Ayrıca, Katılımcı Listesi sayfasının kendisinden de öğrencilerin katılımcı listesi görünürlüğüne erişimini yönetebilirsiniz. Eğitmenlerin ayarları yapılandırmasına izin verilmiyorsa bu seçenek yalnızca görüntüleme modunda görünür.
  • İletiler aracı. Sistem yöneticiniz bu seçeneği etkinleştirdiyse İletiler aracının kursunuzda görünür olup olmayacağını kontrol edebilirsiniz. Görünür hâle getirmek için, Kurs iletilerine izin ver seçeneğini belirleyin. Seçenek devre dışı bırakıldığında, iletiler yalnızca e-posta yoluyla gönderilir. Eğitmenlerin ayarları yapılandırmasına izin verilmiyorsa bu seçenek yalnızca görüntüleme modunda görünür. 

Yöneticiler için: Bu özellik tüm Ultra kursları için kullanılabilir. Kurs Süresini ve Kurs Araçlarını yönetebilmeleri için kullanıcıların uygun Sistem Rolü veya Kurs Rolü ayrıcalıklarına sahip olması gerekir. Katılımcı Listesi aracı, bir kursta yalnızca Yönetici Paneli > Araçlar ögesindeki ayarlar tarafından izin veriliyorsa yönetilebilir.

  • Kurs Ayarları paneline erişim ayrıcalığı: Kurs/Organizasyon Denetim Masası (Özelleştirme) > Özellikler
  • Kurs Süresini değiştirme ayrıcalığı: Kurs/Organizasyon Denetim Masası (Özelleştirme) > Özellikler, Süre
  • Kurs araçlarını değiştirme ayrıcalığı: Kurs/Organizasyon Denetim Masası (Özelleştirme) > Araç Kullanılabilirliği
  • İletiler için: İletiler aracını Kurs/Organizasyon seviyesinde kontrol edebilmek için Ultra Temel Gezintisi etkinleştirilmelidir (Yönetici Araç Paneli > Araçlar > Kurs İletileri). Kurs İletileri, varsayılan olarak Kurs ve Organizasyon araçları olarak ETKİNDİR. Yöneticiler, bu ayardaki asma kilit düğmesinin kilidini açarak kullanılabilirlik ve Değişiklik Kapsamı ayarlarını değiştirebilir. Daha fazla bilgi için İletiler için Yönetici sayfasını ziyaret edin. 

Sanal sınıfı yönetme

Class Collaborate'e öğrenci erişimini etkinleştirme veya devre dışı bırakma seçeneğine sahipsiniz. Devre dışı bıraktığınızda, özellik kurstaki hiç kimse için Ayrıntılar ve Eylemler alanında görünmez. Eğitmenlerin ayarları yapılandırmasına izin verilmiyorsa bu seçenek yalnızca görüntüleme modunda görünür. 

Yöneticiler için: Bu özellik tüm Ultra kursları için kullanılabilir. Bu ayar yalnızca etkin bir Class Collaborate entegrasyonuna sahip olan kurumlarda görünür. Kullanıcının Kurs ayarları paneline şu ayrıcalıkla erişimi olmalıdır: Kurs/Organizasyon Denetim Masası (Özelleştirme) > Özellikler ve Kurs/Organizasyon Denetim Masası (Özelleştirme) > Sanal sınıf için Araç Kullanılabilirliği Ayrıcalığı bölümü.