Learn Ultra'nın hedefi, öğrencilerin ve eğitmenlerin çevrim içi kurslara eşit şekilde erişebilmelerini sağlayacak erişilebilir bir platform sağlamaktır. Eğitmenlerin kurs içeriklerini erişilebilir hâle getirmek için bazı sorumlulukları bulunur. Öğrencilerin ihtiyaçları olursa olanak sormaları gerekebilir. Blackboard Learn'de bulunan erişilebilirlik özelliklerini kullanarak öğrenim deneyimlerini nasıl oluşturacağınızı ve katılacağınızı bulun.


Kapsayıcılığa Giriş: "Blackboard Learn'de Ultra'nın Kapsayıcı Öğrenim Deneyimleri" adlı videoyu izleyin

Aşağıdaki anlatımlı video, bu sayfada yer alan bazı bilgilerin görsel ve işitsel biçimde aktarılmasını sağlar. Videoda nelerin gösterildiğine ilişkin ayrıntılı bir açıklama için videoyu YouTube'da açıp Diğer İşlemler'e gidin ve Metin Dökümünü Aç'ı seçin.

Youtube'da yer alan video ve metin dökümü: Blackboard Learn'de Ultra'nın Kapsayıcı Öğrenim Deneyimleri

 

Net yönergeler veya beklentiler sağlayın

Öğrencilerinize net beklentilerinizi, eğitmenleri ve tüm ödevler ve testler için yönergeleri sağladığınıza emin olun. Kavrama veya öğrenme zorlukları yaşayan öğrenciler basit görevlere odaklanmakta sorun yaşayabilirler. Net yönergeler ve anlaşılabilir beklentiler bu öğrencilerin odaklanmalarına yardımcı olarak başarılı olma isteklerini artırır.


Anthology Ally ile içerik erişilebilirliğini kontrol etme

Anthology Ally, kurs materyallerini WCAG 2.1 erişilebilirlik standartlarına göre otomatik olarak değerlendirir ve kurs içeriklerinin erişilebilirliğini iyileştirmeleri için eğitmenlere rehberlik eder. Ally, ayrıca öğrencilere ses dosyaları, HTML, EPUB ve Elektronik Braille gibi erişilebilir alternatif biçimler de sunar.

Eğitmenlere yönelik LMS İçin Ally Yardımı hakkında daha fazla bilgi edinin

Ultra Erişilebilirlik Denetleyicisi (Ally tarafından desteklenmektedir) hakkında daha fazla bilgi edinin

page 5 Images without a description Gauguin's visit (1888) When Gauguin agreed to visit Arles in 1888, Van Gogh hoped for friendship, and the realization of his idea of an artists' collective. Accessibility score for: VincentvanGogh(3).docx 47% All issues O This document contains images that are missing a description What this rneans How to add descriptions Upload a version with image descriptions Drop file to upload Browse

 


Kurs içeriğine yönelik özel ve anlamlı başlıklar sağlayın

Klasörlerinizin, öğrenim modüllerinizin, belgelerinizin, testlerinizin veya diğer içerik türlerinizin adlarının tüm kullanıcılar için net ve anlamlı olduğuna emin olun. Bu, okumaya ve gezinmeye yardımcı olur ve içeriği anlamak için gereken bilişsel yükü azaltır. Gidin, Burayı tıklatın, Daha fazlasına bakın veya Bağlantı gibi tekrarlanan veya muğlak sözcükler kullanmayın.

Module 1: Introduction to Accessibility @ Visible to students Gain an understanding of the importance of accessibility in design and how it impacts the user experience. Learn about the role of designers in creating inclusive and accessible digital products. 1.1 Module introduction and outcomes @ Visible to students • 1.2 Statistics and definitions @ Visible to students • 1.3 Laws & Standards @ Visible to students • 1.4 Practice Quiz Due date: 8/10/23, 12:00 AM @ Visible to students • 1.5 Discussion: Accessi

İçeriğe yönelik anlamlı açıklamalar tanımlayın

Görüntüler için alternatif metin

Görüntünün amacına yönelik kısa bir açıklamayı içeren alternatif metni girin.

Edit File Options * Display Name screen-reader-user.png Image Type x This image is decorative and doesnt require alternative text Alternative Text User with visual disability using the screen reader to access c File Options O View and download O View only C) Download only Close

Görüntü tamamen süsleme amaçlıysa Dosya Seçeneklerini Düzenle ekranında Görüntü türü ögesinin altında yer alan seçeneği işaretleyin.

Bağlantılar

Bağlantı metni için anlamlı bir açıklama eklediğinize emin olun.

  • Gidin, Burayı tıklatın, Daha fazlasına bakın veya Bağlantı gibi tekrarlanan veya muğlak sözcükler kullanmayın.
  • Bağlantı metni olarak URL kullanmayın.
Insert Link * Link URL https://vwwv.w3.org/WAl/WCAG21/quickref/ Link text How to Meet WCAG (Quick Reference) Cancel Insert

Dosya ekleri

Bir dosya eki yüklediğinizde, dosya adını okunabilir bir görünen adla değiştirin. Dosya türünü "(PDF)" örneğindeki gibi parantez veya köşeli parantez içinde belirtmek iyi bir uygulamadır.

Edit File Options * Display Name JAWS support for ARIA (PDF) File Options O View and download O View only C) Download only Close x

Ses ve video

Kursunuza video veya başka bir multimedya içeriği eklediğinizde, dosya adını okunabilir bir görünen ad ve alternatif metinle değiştirin. Dosya türünü "(MP4)" örneğindeki gibi parantez veya köşeli parantez içinde belirtmek iyi bir uygulamadır.

Edit media from web * Media URL https://wmv.youtube.com/embed/g2tzEilSTLO Alternative text Accessibility Tree Cancel

 

Edit File Options * Display Name Podcast: Why semantics matters (MP3) * Alternative Text Podcast: Why semantics matters (MP3) Close x

Okunaklı ve düzenli yapılandırılmış içerikler sağlamak için metin stillerini kullanın

Learn Ultra'daki içerik düzenleyicisi, içeriği biçimlendirmeyi sağlayan erişilebilir denetimler içerir.

Başlıklar

Bir yapı ve hiyerarşi sağlamak için metin başlığı stillerini kullanın. Her zaman için en yüksek seviyeden başlayın ve alt seviyeleri atlamayın.

B 1 Title Header Subheader Paragraph

Yazı tipi biçimleri

İçerik düzenleyicisinin varsayılan yazı tipi boyutu 14 punto, yazı tipi ailesi ise Open Sans'tır. Arial veya Verdana gibi Sans Serif yazı tiplerini de kullanabilirsiniz.

Earth's environ tell if other plan can support life, emit!Light from Different colors gases are preset Word count: 104 10 12 14 18 24 36 48

 

Earth's tell if ot can sup emit!Li Differen gases a Word count: Arial Comic Sans MS Ccuz±er New Noto Sans Times New Roman Verdana seline hin ou ing tm passe o diffe ch ga

Biçimlendirilmiş listeler

Biçimlendirilmiş listeler oluşturmak için liste düğmelerini kullanın. Sıralanmamış listeler için madde işaretlerini; sıralı listeler için sayıları veya harfleri kullanın. Manuel olarak, özel karakterlerle biçimlendirilmiş listeler oluşturmayın.

Bulleted list u. B Countries • Mexico • Colombia . perü word count: 4
Numbered list Accessibility principles 1 . Perceivable 2. Operable 3. understandable 4. Robust Word count: 6

Tablolar

Tabloları tablo verileri için kullanın, sayfa mizanpajları için kullanmayın. Tablo ayarlarına başlık satırı veya sütunu ekleyip eklemeyeceğinizi seçin.

Insert Table Number of columns Number of rows e 2 4 x o o Header Row Header Column Cancel Insert

Multimedya içerikleriniz için açıklayıcı altyazılar sağlayın

Kursunuza video veya diğer multimedya içerikleri eklediğinizde, işitme engelli kullanıcıların yararlanabilmesi için sesli içeriğe ilişkin açıklayıcı altyazılar ve metin dökümleri ekleyin.

Podcast: Why semantics matters? (MP3) 0100 / o:og Transcript: Why semantic matters (PDF) Word count: O Cancel

Yeterli kontrasta sahip renkler kullanın

Genel olarak, açık renkli veya soluk arka planlarda koyu renkleri ya da bunun tersini kullanın. İçerik düzenleyicisi tarafından sağlanan yazı tipi renkleri, beyaz bir arka planla minimum kontrast oranını karşılamaktadır.

Yazı tipleri için gerekli minimum kontrast oranı olup olmadığını doğrulamak amacıyla kontrast denetleyicisi aracını kullanabilirsiniz.

Earth's environment is tell if other planets (tho can support life, withou emit!Light from exoplan Different colors corresp gases are present, beca Word count: f 04 Black Grey Purple Blue erstal ysten ps ge hag s ligr

Özel durumları ayarlayın

Learn Ultra; eğitmenlerin, öğrencinin daha fazla süreye, ek deneme haklarına, farklı görüntüleme seçeneklerine veya alternatif bir sınav konumuna ihtiyaç duyması vb. bireysel ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak testler için özel durumlar ayarlamasına olanak tanır.

Özel durumlar hakkında daha fazla bilgi edinin.

sociology_101 _oa • Introduction to Sociology Roster Cathy Chu INSIRuC10R Hunter Brown Student Accommodations Edit member information u en Introduction to Sociology Accommodations Select accommodations for this student. When you create graded items, students with accommodations appear in the settings. Hunter Brown Student / ID: 23423 Due date accommodation Students with a due date accommodation never have their work marked late. When students with accommodations are in a group, all students in that group in

Değerlendirme istisnaları

Bu ayarlar sayesinde eğitmenler, bir birey ya da öğrenci grubu için bir teste veya değerlendirmeye ilişkin belirlenen kullanılabilirlik ayarlarına istisnalar ekleyebilir. İstisnalar, testte engelli öğrencilere daha fazla süre veya deneme hakkı verilmesi gibi özel durumlara olanak tanır.

Bireysel öğrenci değerlendirme istisnaları hakkında daha fazla bilgi edinin.

Grup değerlendirme istisnaları hakkında daha fazla bilgi edinin.

 

Introduction to Astronomy - Master Course Test 2: Galaxy Selected student Nataly Espinosa_PreviewUser Assessment due date 6/17/23 3:00 PM ae sure your show date occurs before the assessment due date and your hide date occurs after the assessment due date Show on Date Hide after Date Attempts allowed Time Time Your student will not be able to make any further submissions. Cancel