Sessierollen van Collaborate

Aanwezigen kunnen moderators, presentatoren, deelnemers en ondertitelaars zijn in de Ultra-ervaring.

Wil je zien wie wie is? Open het deelvenster Deelnemers om het te bekijken.


Moderator

Moderators hebben volledige controle over alle inhoud die wordt gedeeld. Ze kunnen elke deelnemer de rol Presentator of Moderator geven. Moderators kunnen meldingen in de vorm van opgestoken handen zien en deze handen weer laten zakken. Ze kunnen deelnemers verwijderen uit een sessie, maar ze kunnen geen andere moderators verwijderen. Moderators kunnen de sessie-instellingen bepalen, waarbij zij onder andere kunnen besluiten wat deelnemers wel en niet mogen doen.

Meer over het werk van een moderator


Presentator

De presentatorrol biedt studenten de mogelijkheid om te presenteren, zonder dat zij volledige moderatorrechten krijgen. Presentators kunnen inhoud uploaden, delen en bewerken, en het delen van content stoppen. Ze kunnen ook meldingen in de vorm van opgestoken handen zien en deze handen weer laten zakken.

Meer over presenteren


Deelnemer

Deelnemers kunnen meldingen in- en uitschakelen, bijvoorbeeld wanneer deelnemers gaan deelnemen aan een sessie of deze verlaten, of wanneer iemand iets heeft geplaatst in de chat. Moderators beslissen of deelnemers audio en video delen, chatten en tekenen op het whiteboard of gedeelde bestanden.

Meer over het werk van een deelnemer


Ondertitelaar

De ondertitelaarsrol is ontworpen om een toegankelijke leerervaring te bieden voor dove en slechthorende studenten, en ook voor studenten met een andere moedertaal dan de moderator. Een deelnemer krijgt deze rol toegewezen door een moderator. De ondertitelaar krijgt een gebied om in te typen wat er wordt gezegd. Andere deelnemers kunnen in realtime zien wat de ondertitelaar typt. Je kunt meerdere ondertitelaars hebben voor meerdere talen.

Meer over het werk van een ondertitelaar


Deelvenster Deelnemers in Collaborate

Waar kan ik deelnemers vinden?

Open het deelvenster Deelnemers om alle deelnemers te zien. Open het Collaborate-venster en selecteer Deelnemers.

In een oogopslag zie je:

  • De rollen van iedere deelnemer. We hebben deelnemers gegroepeerd op rol, zodat je eenvoudiger kunt zien wie wat kan doen in de sessie.
  • Deelnemers met hun hand omhoog. Deelnemers met hun hand omhoog worden boven aan hun rollijst weergegeven.
  • Status of feedback van deelnemers.
  • Deelnemers met ingeschakelde microfoon.

Blader door de lijst van deelnemers of open Meer opties boven aan het deelvenster en selecteer Zoeken.

Wijs een deelnemer aan om meer informatie weer te geven, bijvoorbeeld hun netwerkverbinding. Moderators kunnen naast de naam van een deelnemer bedieningselementen voor moderators kiezen om de deelnemers een andere rol te geven, te dempen of te verwijderen.

Als je toetsenbordnavigatie gebruikt, druk je vanaf de bovenkant van het deelvenster op de Tab-toets om "Lijst van deelnemers openen” te selecteren. "Lijst van deelnemers openen" is pas zichtbaar als de optie de focus heeft. Druk op de spatiebalk om de knop te activeren. Moderators kunnen nu met de Tab-toets door de bedieningselementen voor iedere deelnemer bladeren.


Het venster Deelnemers altijd geopend houden

Je kunt het deelvenster Deelnemers de hele tijd geopend houden. Chat met anderen en bekijk beelden van alle deelnemers aan de sessie. Je kunt zien wie er afwezig is, welke leden hun microfoon hebben ingeschakeld en wie er verbindingsproblemen heeft. Dit kan allemaal terwijl je aan het chatten bent of op een andere manier deelneemt aan de sessie.

Je moet het venster Deelnemers loskoppelen om het steeds geopend te houden. Dat kun je op twee manieren doen:

  1. Open het deelvenster Collaborate. Sleep het pictogram Deelnemers naar het hoofdscherm.
  2. Open het Collaborate-venster en selecteer Deelnemers. Selecteer Meer opties boven aan het deelvenster. Selecteer Venster loskoppelen.

Het hoofdscherm wordt aangepast, zodat u nog steeds alle inhoud kunt zien. Videobeelden, content, het whiteboard en gedeelde toepassingen worden naar links verplaatst om ruimte te maken voor het venster.

Je kunt het venster op ieder moment sluiten. Selecteer Meer opties boven aan het deelvenster. Selecteer Venster samenvoegen.