Voleu que la vostra sessió sigui segura i lliure de distraccions? Seguiu aquestes millors pràctiques.


Restringiu els permisos de participant

Els permisos limitats eviten que els participants molestos facin res que no vulgueu que facin. Aneu a Configuració de la sessió i assegureu-vos que aquests permisos de participant estiguin desactivats al començament de la sessió:

  • Àudio: Els participants no poden utilitzar el seu àudio durant la sessió si la casella de selecció Comparteix l'àudio no està marcada.
  • Vídeo: Els participants no poden activar el seu vídeo durant la sessió si la casella de selecció Comparteix el vídeo no està marcada.
  • Xat: Els participants no poden publicar missatges de xat durant la sessió si la casella de selecció Publica els missatges de xat no està marcada.

    Si voleu, podeu filtrar les blasfèmies en els missatges de xat.

  • Dibuixar: Els participants no poden fer edicions a la pissarra electrònica o els fitxers compartits si la casella de selecció Dibuixar a la pissarra electrònica i els fitxers no està marcada.

Els permisos de participant s'activen i es desactiven per a tots els participants. No podeu activar o desactivar permisos de participants concrets. Si voleu concedir més permisos a un participant concret, promoveu-lo a presentador.

Més informació sobre els diferents rols i els seus permisos

Els permisos de participant només s'apliquen als assistents assignats al rol de participant. Per defecte, les sessions tenen un moderador. La resta d'assistents són participants. Si no n'esteu segur, podeu confirmar els rols al tauler Assistents durant la sessió. Canvieu el rol de tothom que no sigui participant, però ho hagi de ser. 


Feu que tothom entri des d'un curs

Si Collaborate està integrat al vostre sistema de gestió de l'aprenentatge (LMS), utilitzeu la sala del curs o creeu sessions noves al curs. La manera més segura d'entrar a una sessió és fer-ho des d'un curs.

Les sessions d'un curs requereixen que els assistents iniciïn la sessió al curs per accedir a la sessió. L'LMS autentica l'usuari i crea un enllaç de sessió únic que ajuda a identificar l'usuari en cada sessió. Cada enllaç és únic d’una sessió concreta i d’un usuari específic d’aquella sessió. Això significa que l’enllaç només funciona per a aquell usuari en aquell moment. L'enllaç per entrar a la sessió no es pot tornar a utilitzar ni compartir amb altres usuaris. Els enllaços de la sessió caduquen al cap de 5 minuts.


Limiteu les invitacions des de la Configuració de la sessió

No podeu enviar invitacions des de les sessions dels vostres cursos.

Si els assistents no poden entrar des d'un curs, les invitacions són la millor alternativa. 

  1. Aneu a la configuració d'una sessió.
  2. Amplieu Invitacions.
  3. Seleccioneu Convida assistent.
  4. Escriviu el nom i l'adreça electrònica de la persona.

    Utilitzeu el nom que utilitzarà aquesta persona per entrar.

  5. També podeu assignar-li el rol de participant i restringir l'accés dels participants.
  6. Seleccioneu Convida assistent.

S'envia un correu amb un enllaç a l'adreça que heu introduït. L'enllaç d'invitació només funciona per a l'assistent a qui va destinat i no permet al convidat introduir un nom personalitzat.


Restringir l'accés de convidats

Els enllaços de convidat són enllaços públics que pot utilitzar tothom. Per exemple, si envieu l'enllaç a un estudiant i aquest el comparteix, tothom que el tingui podrà entrar a la sessió. Si voleu que la sessió sigui segura, no utilitzeu enllaços de convidat. Si decidiu utilitzar enllaços de convidat, assegureu-vos que els convidats tinguin assignat el rol de participant i restringiu l'accés dels participants.

També podeu desactivar l'accés de convidats.

  1. Al programador, localitzeu una sessió i seleccioneu les Opcions de la sessió.
  2. Seleccioneu Edita paràmetres.
  3. Desmarqueu la casella de selecció Accés de convidat.

Quan l'accés de convidat està desactivat, no és possible accedir a la sessió amb un enllaç de convidat.

Si permeteu als assistents entrar en una sessió per trucada, la trucada anònima encara està disponible. Perquè la sessió sigui segura, no compartiu la informació de trucada anònima. La informació de trucada anònima només està disponible per als assistents quan els moderadors la comparteixen. Els assistents poden entrar a la sessió en el seu navegador i utilitzar la informació de trucada del menú Sessió, que és segur. Per obtenir més informació, consulteu Teleconferència de Collaborate.