Kurs kullanılabilirliği hakkında

Öğrenciler kaydolmadan önce kurslar erişime açılmalıdır. Böylece öğrenciler kursları ve kurs içeriklerini görebilir ya da bu öğelere erişebilir. Ancak, kursları oluşturduğunuz sırada ya da kurslar belirli bir tarihte sonlandıktan sonra kursları ve kurs içeriklerini erişimi kapatmak isteyebilirsiniz.

Kursunuzun erişime kapalı olduğu hallerde erişim kurs rolüne göre belirlenmektedir. Blackboard yöneticileri, eğitmenler, kurs oluşturucular, öğretim asistanları ve not verenler Kurslarım sekmesinden ve kurs listesinden erişime kapalı olan kursları görebilir, bunlara erişebilir, ancak bu kurslar erişime kapalı olarak işaretlenmiş durumdadır. Kursun süresi ne olursa olsun öğrenciler erişime kapalı olan kurslara erişemez. Erişime kapalı kurslar, kurs kataloğunda görünmez.


Kursun kullanılabilirliğini ayarlama

Adınızın göründüğü listede, kurs listenize erişmek için Kurslar bağlantısını seçin. Kursunuzun kullanılabilirliğini değiştirmek için bir kurs kartının menüsünü açın. Kursunuzun durumunu, Kurs İçeriği sayfasından da değiştirebilirsiniz.

İçerik eklerken veya içeriklerle deneme yaparken kursunuzu gizli hale getirebilir ve hazır olduğunuzda da öğrencilerin kullanımına açabilirsiniz. Öğrenciler kurs listelerindeki özel kursları görebilir ancak bu kurslara erişim sağlayamazlar.

Geçerli bir dönem içinde bir kursu özel hale getiremezsiniz. Bir kullanıcının özel bir kursa erişmesi gerekiyorsa kursun ayarları ile ilgili olarak yöneticinize başvurun.

Kursu tamamlandı olarak işaretleme

Kurs bittiğinde kursunuzu Tamamla olarak ayarlamayı seçebilirsiniz ancak bu ayarlamadan sonra kursta artık değişiklik yapamazsınız. Öğrenciler içeriğe erişebilir ancak kursa daha fazla katılım sağlayamaz. Örneğin, öğrenciler artık tartışmalara yanıt veremez veya ödev gönderemezler. Bu seçenek, sadece Ultra Kurs Görünümü'nde kullanılabilir.

Bir kurs tamamlandığında, kursu tekrar açık veya özel hale getirebilirsiniz. Kursunuza geri dönün ve Ayrıntılar ve Eylemler panelinde, Öğrenciler içeriği görebilir ancak katılım sağlayamaz bağlantısını seçin. Açılır pencerede seçiminizi belirleyin.

Bir kursun son tarihi varsa ve o son tarih geçtiyse öğrenciler artık o kursa erişemez. Bu nedenle, bir kursu tamamlanmış olarak ayarlayıp son tarihten sonra tekrar açarsanız öğrenciler kursa erişemez.

Bu değişiklikten sonra Kurslar sayfasına geri döndüğünüzde kursun menüsünde tüm seçenekleri göremiyorsanız Kurslar sayfasını yenileyin.

Bir kursu tamamladıktan sonra not defterine dosya yükleyemezsiniz.