Met Sessie-instellingen kun je bepalen wat je in je sessie wilt toestaan. Sommige instellingen die je moet instellen voordat de sessie begint. Andere instellingen die je elke keer kunt wijzigen voordat of tijdens de sessie.

Instellingen die je moet opgeven vóór een sessie

Hoewel de meeste instellingen altijd tijdens de sessie gewijzigd kunnen worden, moet je sommige instellingen uitvoeren voordat de sessie start , als je er gebruik wilt van maken.

  • Standaardrol voor deelnemers
  • Chatberichten anoniem maken
  • Telefoniesessie inschakelen
  • Instellingen voor privéchat
  • Toestaan dat meer dan 250 deelnemers deelnemen

    Als je deze optie voor grootschalige sessies niet ziet, is deze mogelijk niet beschikbaar in je integratie. De beheerder kan dit voor je instellen.

Instellingen die je kunt wijzigen tijdens een sessie

Sommige instellingen die je kunt wijzigen tijdens een sessie. Als je de instellingen tijdens een sessie wilt wijzigen, open je het Collaborate-venster, selecteer je Mijn instellingen en open je Sessie-instellingen.

  • Alleen profielfoto van moderators weergeven
  • Machtigingen van deelnemers

Video: Session Settings in Blackboard Collaborate with the Ultra Experience

Watch a video about session settings

The following narrated video provides a visual and auditory representation of some of the information included on this page. For a detailed description of what is portrayed in the video, open the video on YouTube, navigate to More actions, and select Open transcript.


Video: Session settings shows you session settings that must be set before a session and settings you can change during a session.

Standaardrol voor deelnemers

De standaardinstelling is dat iedereen als deelnemer deelneemt aan de sessie. Sessie-eigenaars en cursusleiders nemen deel als moderators. Gebruik het menu Standaardrol voor deelnemers om de standaardinstelling voor gasten en studenten te wijzigen. 

Je kunt de standaardinstelling tijdens de sessie niet wijzigen. Als er echter geen einddatum voor de sessie is, kun je de standaardinstelling wijzigen voordat je deze kunt gebruiken.

Zorg ervoor dat je de verschillende rollen en de bijbehorende machtigingen begrijpt voordat je ze als standaard instelt.

Meer informatie over rollen en machtigingen

Instellingen voor sessieopnamen

  • Opnamen downloaden toestaan: Als je de eigenaar van de sessie bent, hoef je deze optie niet in te schakelen om opnamen te downloaden. Sessie-eigenaars, cursusleiders en beheerders kunnen opnamen altijd downloaden. Met het selectievakje Opnamen downloaden toestaan kunnen anderen de opname downloaden. Selecteer deze optie om de deelnemers en studenten opnamen te laten downloaden.

    Je kunt deze instelling inschakelen nadat de sessie is beëindigd. Als de sessie is beëindigd, wijzig je de einddatum van de sessie in de huidige datum of een toekomstige datum en selecteer je Opslaan.

  • Chatberichten anoniem maken: Chatberichten die tijdens de sessie worden gepost, worden als anonieme berichten weergegeven in de opname. Je moet bij deze optie vooraf plannen en deze inschakelen voordat je de sessie kunt opnemen. Als de opname is gestart, kun je niet meer van gedachte veranderen. Deze optie kan niet ongedaan worden gemaakt.

Alleen de profielfoto's van moderators weergeven

Als je de sessie veilig wilt houden en vrij van ongeschikte profielfoto's, kun je instellen dat alleen de profielfoto van moderators worden weergegeven. Indien geselecteerd, wordt de profielfoto van deelnemers nergens in de sessie weergegeven. Dat omvat ook de lijst met deelnemers, chats, parallelgroepen en het hoofdscherm. In de plaats daarvan wordt de standaardavatar weergegeven.

Machtigingen van deelnemers

De standaardinstelling is dat alle machtigingen van deelnemers zijn ingeschakeld voor sessies met minder dan 250 deelnemers. Deelnemers kunnen audio en video delen, chatberichten posten of tekenen op whiteboards en bestanden. Schakel alle selectievakjes uit om de machtiging uit te schakelen.

Je kunt de machtigingen van deelnemers voorafgaand aan of tijdens de sessie wijzigen. Deze instellingen schakelen de machtigingen in of uit voor alle deelnemers. Je kunt de machtigingen niet voor een enkele deelnemer wijzigen. Als je wilt dat bepaalde deelnemers verschillende machtigingen hebben, kun je hun rol wijzigen.

De machtigingen van deelnemers hebben geen invloed op wat moderators en presentatoren kunnen doen.

Voor grotere sessies zijn de machtigingen voor alle deelnemers standaard uitgeschakeld en kunnen ze niet meer worden gewijzigd. Als je meer wilt weten, ga je naar Instellingen in webinar-modus.

Telefoniesessie inschakelen

Selecteer Deelnemers toestaan om deel te nemen aan de sessie via een telefoon om deelnemers te laten inbellen bij de teleconferentiesessie. Er kunnen maximaal 25 deelnemers vanaf hun telefoon inbellen bij een sessie. Als het maximum aantal inbellers is bereikt, kan er niemand meer inbellen.

Je kunt deze instelling tijdens de sessie niet wijzigen. Als je wilt dat deelnemers kunnen inbellen, schakel je dit selectievakje in voordat de sessie begint.

Meer informatie over Collaborate-teleconferenties

Instellingen voor privéchat

Privéchat tussen deelnemers is standaard ingeschakeld, maar je kunt de manier beperken waarop het wordt gebruikt.

  • Deelnemers kunnen alleen met moderators chatten: Als deze optie is geselecteerd, kunnen deelnemers alleen privé chatten met moderators. Als de optie niet is geselecteerd, kunnen deelnemers met iedereen in de sessie privé chatten.

  • Moderators controleren alle privéchats: Als deze optie is geselecteerd, kunnen moderators alles zien wat er in kanalen voor privéchats wordt gezegd door deelnemers. Er wordt een melding bovenaan het privéchatknaal weergegeven waarin deelnemers worden geïnformeerd dat de chat wordt gecontroleerd. Als deze optie niet is geselecteerd, zie je geen kanalen voor privéchats.

Meer informatie over privéchats


Grootschalige sessie

Sessies ondersteunen standaard maximaal 250 deelnemers. Je kunt instellen dat je sessie maximaal 500 deelnemers ondersteunt. Selecteer voordat de sessie begint in de instellingen van de sessie Toestaan dat meer dan 250 deelnemers deelnemen.

Als je deze optie voor grootschalige sessies niet ziet, is deze mogelijk niet beschikbaar in je integratie. De beheerder kan dit voor je instellen.

Met deze optie wordt de sessie een webinar die maximaal 500 deelnemers ondersteunt. Niet alle functies zijn beschikbaar in de webinar-modus. Deze functies zijn uitgeschakeld:

  • Machtigingen van deelnemers: Deelnemers kunnen geen audio en video delen, chatberichten posten of tekenen op whiteboards en bestanden.

    Moderators kunnen de chat desgewenst inschakelen TIJDENS een sessie. Moderatormachtigingen blijven ongewijzigd.

  • Parallelgroepen: Parallelgroepen zijn niet beschikbaar in de webinar-modus.

Wat moet ik doen als ik deelnemers wil laten chatten of hun audio wil laten gebruiken?

Als je een bepaalde deelnemer audio of video wilt laten delen, chatberichten posten, of tekenen op whiteboards en bestanden, geef je die persoon de rol van presentator.

Meer informatie over het beheren van deelnemers