Institusjoner kontrollerer til en viss grad hva du ser på påloggingssiden. Men alle trenger uansett de samme tre opplysningene for å få tilgang:

  • Nettadressen til institusjonens Blackboard Learn-nettsted
  • Brukernavnet ditt
  • Passordet ditt

Nettadressen du får av institusjonen din, tar deg vanligvis til påloggingssiden. Hvis du blir sendt til et annet nettsted, ser du etter en påloggingsknapp eller et spesielt portalområde.


Jeg vet ikke hvordan jeg får tilgang til institusjonens Blackboard Learn-nettsted.

Kontakt institusjonens IT-avdeling. Blackboard har ikke tilgang til institusjonens Blackboard Learn-nettsted og kan derfor ikke hjelpe deg med slike spørsmål.

Hvis du er usikker på hvordan du kan kontakte IT-avdelingen, kan du se etter den på institusjonens nettsted. Du kan også søke på nettet etter institusjonens navn + Blackboard + hjelp eller støtte.


Jeg kan ikke eller har glemt passordet mitt.

Hvis du har glemt passordet ditt, kan du bruke Har du glemt passordet ditt?-lenken på påloggingssiden. Du må fullføre ett av de to alternativene på Mistet passord-siden for å få et nytt passord. Når du har sendt inn informasjonen din, kan du opprette et nytt passord ved å følge instruksjonene du mottar i en e-post. Passord skiller mellom store og små bokstaver, de kan ikke inneholde mellomrom og de må inneholde minst ett tegn.


Jeg vil endre passordet mitt.

Når du har logget på, kan du endre passordet ditt. Vi anbefaler at du endrer passordet ditt med jevne mellomrom, for å sørge for at du er sikker. Ikke bruk vanlig personlig informasjon – som navn – som passord.

Passord skiller mellom store og små bokstaver, de kan ikke inneholde mellomrom og de må inneholde minst ett tegn.

Hvis du ser navnet ditt øverst til høyre i vinduet, velger du pilen for å åpne menyen. Du kan endre passordet ditt via Personopplysninger-lenken.

Innstillinger > Personlige opplysninger > Endre passord

Hvis du ser navnet ditt i listen i panelet til venstre, kan du bruke Glemt passordet ditt?-lenken på påloggingssiden for å endre passord. Logg av for å komme til den siden igjen. Du må fullføre ett av de to alternativene på Mistet passord-siden for å få et nytt passord. Når du har sendt inn informasjonen din, kan du opprette et nytt passord ved å følge instruksjonene du mottar i en e-post.

Du kan også endre passordet via Profil-siden din. Gå til profilen din, og velg Endre passord. I Endre passord-panelet skriver du inn både det gamle og det nye passordet ditt. Velg Lagre når du er ferdig.

Selv om du endrer systempassordet, påvirkes ikke eksterne kontoer (for eksempel Google) som du bruker til å logge på Blackboard Learn.

Når du bytter passordet, blir alle andre økter avsluttet. Dette gjøres av sikkerhetsgrunner. Hvis kontoen din logges på fra en annen nettleser, avsluttes økten, og du må logge på igjen.

Institusjonen tillater deg kanskje ikke å endre personopplysninger, passord eller innstillinger via Blackboard Learn. Siden Blackboard Learn ofte deler data med andre systemer på universitetsområder, for eksempel registreringskontorer, kan det være nødvendig å sørge for at informasjonen er lik overalt. I så fall har institusjonen en annen måte å endre informasjonen din på. Kontakt institusjonen for å finne ut mer.


Jeg vil logge av.

Hvis du ser navnet ditt øverst til høyre i vinduet, kan du velge avloggingsknappen ved siden av det.

Hvis du ser navnet ditt i listen i panelet til venstre, kan du velge Logg av nederst i listen.

Hvis institusjonen din bruker enkel pålogging for å autentisere brukere i Blackboard Learn, vises det en melding til når du logger av. Med enkel pålogging kan du bruke flere apper etter å ha logget på én app. Disse appene er konfigurert til å stole på hverandre og dele autentiseringen din i samme økt. Det kan for eksempel hende institusjonen din lar deg bruke Google-kontoen din til å logge på Learn. Hvis du allerede har logget på Google i nettleseren du bruker, logges du på Learn automatisk også.

Når du logger av en økt hvor du er logget på via enkel pålogging, spør Blackboard Learn om du vil avslutte eller fortsette alle tilknyttede økter. Hvis du ikke gjør noe, avslutter systemet alle økter etter to minutter. Av sikkerhetsgrunner må du logge på igjen hvis du vil fortsette økten.