Innstillinger for samarbeidsøkten før og i løpet av

Med Øktinnstillinger kan du kontrollere hva du vil tillate i økten din. Du må angi noen innstillinger før økten starter. Andre innstillinger du kan endre når som helst før eller under økten.

Innstillinger du må endre før økten starter

Du kan endre de fleste innstillingene underveis i økten, men enkelte innstillinger må konfigureres før økten hvis du vil bruke dem.

  • Gjestetilgang
  • Standard deltakerrolle
  • Anonymisere chattemeldinger:
  • Aktiver øktens telefoni
  • Innstillinger for privat chat
  • Filter for upassende språk
  • Tillat at 250+ deltakere blir med

    Hvis du ikke ser dette alternativet for store økter, kan det hende at den ikke er tilgjengelig i integreringen din. Administratoren kan angi dette for deg.

Innstillinger du kan endre under en økt

Enkelte innstillinger du kan endre under økten. Hvis du vil endre innstillinger under en økt, kan du åpne Collaborate-panelet, velge Mine innstillinger, og åpne Øktinnstillinger.

  • Vis kun profilbilder til sensorer
  • Gallerivisning
  • Deltakertillatelser

Video: Session Settings in Blackboard Collaborate with the Ultra Experience

Watch a video about session settings

The following narrated video provides a visual and auditory representation of some of the information included on this page. For a detailed description of what is portrayed in the video, open the video on YouTube, navigate to More actions, and select Open transcript.


Video: Session settings shows you session settings that must be set before a session and settings you can change during a session.

Gjestetilgang

Gjester er deltakere som ikke trenger å logge på økten eller melde seg på emnet ditt for å bli med i økten. Gjester krever ikke godkjenning.

Når du gir gjestetilgang, er en gjestelenke tilgjengelig for økten. Gjestelenker er offentlige lenker som kan brukes og deles av alle som har dem. Alle med gjestelenken kan bli med i økten.

Mer om gjestetilgang

Standard deltakerrolle for Collaborate

Standard deltakerrolle

Alle er deltakere som standard når de blir med i økten. Økteiere og emneundervisere blir med som moderatorer. Bruk Standard deltakerrolle-menyen for å endre standard for gjester og studenter. 

Du kan ikke endre standard under økten. Men hvis økten ikke har sluttdato, kan du endre standardverdien før den neste gangen du bruker den.

Sørg for at du forstår de ulike rollene og deres tillatelser før du foretar noen standard.

Mer om roller og tillatelser

Innstillinger for øktopptak

Innstillinger for øktopptak

  • Tillat opptaknedlasting: Hvis du er eieren av en økt, trenger du ikke å slå dette alternativet på for å laste ned opptak. Økteiere, emneundervisere og administratorer kan alltid laste ned opptak. Tillat nedlasting av opptak-avkryssingsruten lar andre laste ned opptaket. Velg dette alternativet for å tillate deltakerne og studentene laste ned opptak.

    Du kan slå denne innstillingen på etter at økten er avsluttet. Hvis økten er avsluttet, endrer du sluttdatoen for økten til gjeldende eller en fremtidig dato og velger lagre.

  • Anonymisere chattemeldinger: Du kan få chattemeldinger som legges ut under økten, til å vises som anonyme innlegg i innspillingen. Du må planlegge på forhånd med dette alternativet og slå det på før du tar opp økten. Når opptaket har begynt, kan du ikke ombestemme deg. Dette alternativet kan ikke angres.

Økttillatelser for Collaborate

Bare vis profilbilder som tilhører moderatorer:

Hvis du vil gjøre økten sikker og fri for upassende profilbilder, tillat kun sensorer å vise sine profilbilder. Hvis du velger dette, vises ikke deltakernes profilbilder der profilbilder vanligvis vises i øktene. Dette inkluderer Deltakere-listen, chat, utbrytergrupper og hovedområdet. I stedet vises standardavataren for deltakerne.

Gallerivisning

Gallerivisning gjør at du ser flest studenter samtidig. Med denne visningen kan du se opptil 25 deltakere på en side. 25 er det maksimale antallet videoer du kan vise på en side og fortsatt se nok detaljer til visuell ikke-verbal tilbakemelding.

Med Gallerivisning-innstillinger kan du bestemme om:

  • Alle i økten kan bruke Gallerivisning
  • Bare moderatorer kan bruke Gallerivisning
  • Slå Gallerivisning av for alle

Når du deaktiverer galleri-visningen, kan du se opptil fire videoer. Deltakerne kan ikke velge å se mer.

Deltakertillatelser

Alle deltakertillatelser er som standard aktivert for økter med færre enn 250 deltakere. Deltakere kan dele lyd, video, publisere chattemeldinger eller tegne på tavler og filer. Fjern eventuelle avkrussingsruter for å slå slå av tillatelsene.

Du kan endre deltakelsetillatelser når som helst før eller under økten. Disse innstillingene gir eller skjuler tillatelser for alle deltakerne. Du kan ikke endre tillatelser for bare én deltaker. Hvis du vil at bestemte deltakere skal ha andre tillatelser, endrer du rollen deres.

Deltakertillatelser endrer ikke hva sensorer og presentatører kan gjøre.

For større økter er alle deltakertillatelser deaktivert som standard og kan ikke endres. Du kan finne ut mer ved å gå til Innstillinger i nettseminar-modus.

Aktiver øktens telefoni

Velg Tillat at deltakere blir med i økten via telefon for å la deltakere ringe inn i øktens telefonkonferanse. Opptil 25 deltakere kan ringe inn til en økt via telefonen. Hvis maksimumsantallet for deltakere som ringer inn, er nådd, kan ikke andre ringe inn.

Du kan ikke endre denne innstillingen i løpet av økten. Hvis du vil la deltakerne ringe opp, krysser du av i denne ruten før økten starter.

Mer om telekonferanse i Collaborate

Innstillinger for privat chat

Privat chat mellom deltakere er aktivert som standard, men du kan begrense hvordan de brukes.

  • Deltakerne kan bare chatte med moderatorer: Når dette er valgt, kan deltakerne bare chatte privat med sensorer. Hvis det ikke velges, kan deltakerne chatte privat med hvem som helst i økten.

  • sensorer overvåker alle private chatter: Når dette er valgt, kan moderatorer se alt som blir sagt mellom deltakere i private chattekanaler. Det vises et varsel øverst i den private chattekanalen, så brukerne vet at chatten overvåkes. Hvis du ikke velger dette alternativet, ser du ikke private chattekanaler.

Mer om privat chat

Filter for upassende språk for Collab-chat


Chatfilter for upassende språk

Hvis noen bruker upassende ord i chatten, kan disse ordene filtreres i både direkte-økten og opptaket. Ordene erstattes med en serie med stjerner.

Filter for upassende språk filtrerer hovedsakelig noen av de mest brukte støtende termene som er knyttet til rase/nasjonal opprinnelse og kjønnsidentitet/-uttrykk samt nedsettende slang for kroppsdeler eller seksuelle handlinger. Det er på engelsk, fransk og spansk. Det er hovedsakelig ment å brukes av K12-skoler.  Som standard er denne funksjonen deaktivert. Vi forstår at det ikke finnes noen slik liste, og det er sannsynlig at de er over- eller underinkludert.

Moderatorer kan slå den på i Øktinnstillinger.

  1. Merk av i avmerkingsboksen ved siden av Skjul upassende ord i chattemeldinger
  2. Avslutt den gjeldende økten
  3. Start en ny økt for å bruke den endrede innstillingen. Endringer gjelder også for påfølgende øktinnspillinger.

    Det er ikke tilstrekkelig å laste inn økten på nytt.

Store økter i Collaborate

Store økter

Som standard støtter økter opptil 250 deltakere. Du kan konfigurere økten slik at den støtter opptil 500 deltakere. Fra innstillingene for økten velger du Tillat at 250+ deltakere blir med før økten begynner.

Hvis du ikke ser alternativet for store økter, bør du sjekke lengden på økten. Økten trenger et sluttidspunkt og kan ikke være mer enn 24 timer langt. 

Hvis du fortsatt ikke ser dette alternativet for store økter, kan det hende at den ikke er tilgjengelig i integreringen din. Administratoren kan sette opp dette for deg.

Dette alternativet gjør økten til en rom som støtter opptil 500 deltakere. Ikke alle funksjonene er tilgjengelige i nettseminar-modus. Disse funksjonene er slått av.

  • Video: Deltakerne ser maksimalt to videoer om gangen.
  • Deltakertillatelser: Deltakere kan ikke dele lyd, video, publisere chattemeldinger eller tegne på tavler og filer.

    Moderatorer kan aktivere chat mens en økt er i gang. Sensortillatelser endres ikke.

  • Utbrytergrupper: Utbrytergrupper er ikke tilgjengelig i nettseminar-modus.
  • Økten lukkes ved planlagt slutt: Deltakere fjernes fra økten ved den planlagte sluttiden.

Hva om jeg vil at deltakerne skal kunne bruke chat eller lyd?

Hvis du vil at en deltaker skal dele lyd og video, publisere chattemeldinger eller tegne på tavler og filer, kan du gjøre dem til presentatør.

Mer om hvordan du administrerer deltakere