Attendees Panel in Collaborate

Where can I find attendees?

Open the Attendees list to view all attendees. Open the Collaborate panel and select Attendees.

At-a-glance you see:

  • The roles of each attendee. We've grouped atendees by roles to make it easier to see who can do what in the session.
  • Attendees with their hand raised. Those with their hand raised appear at the top of their role list.
  • Attendee status or feedback.
  • Attendees with their microphone turned on.

Browse through the list of attendees or open More options at the top of the panel and select Search.

Point to an attendee to view more information, such as their network connection. Moderators can select Attendee controls next to an attendee's name to promote them, mute them, or remove them.

If you are using keyboard navigation, press Tab from the top of the panel to find "Access list of attendees". "Access list of attendees" is not visible unless the focus is on it. Press Spacebar to activate it. Moderators can now use Tab to move through the controls for each attendee.


Keep the Attendees panel open at all times

You can leave the Attendees panel open all the time. Chat with others and see everyone in the session at the same time. You can tell who is away, has their microphone on or is having network connection trouble. All while chatting and participating in the session.

You need to detach the Attendees panel to keep it open. There are two ways to do this:

  1. Open the Collaborate panel. Drag-and-drop the Attendees icon to the main stage.
  2. Open the Collaborate panel and select Attendees. Select More options at the top of the panel. Select Detach Panel.

The main stage adjusts so you can still see everything on it. Any video, content, whiteboard and application shared are moved to the left to make room for the panel.

Close the panel any time. Select More options at the top of the panel. Select Merge Panel.


Varslinger

Varslinger

Vil du bli varslet når noen blir med i eller forlater en økt? Eller når de legger ut en chattemelding? Foretrekker du varsling visuelt eller med lyd?

Åpne Collaborate-panelet, og velg Mine innstillinger. Velg Varslingsinnstillinger.

Alle innstillingene er som standard slått på. Disse innstillingene slår bare på og av varslingsbannerne og -lyden.

Du ser fortsatt følgende selv om du slår av disse varslingene:

  • Deltakelsesstatusen for den aktuelle deltakeren i Deltakere-panelet.
  • Antallet nye meldinger som er publisert, på chatteikonet.
  • Hendene som er rukket opp, i Deltakere-panelet.
  • Det røde lyset over opptaksikonet når du spiller inn.

Dette er de personlige innstillingene dine. Alle angir sine egne varslinger. Bare moderatorer og presentatører kan angi at de vil bli varslet når noen rekker opp hånden.


Demp deltakere

Moderatorer kan dempe enkeltdeltakere eller alle i en økt. Det gjelder også deltakere som bruker Blackboard-appen eller Blackboard Instructor-appen.

  • Demp enkeltdeltakere: Gå til Deltakere-panelet, og hold markøren over en deltaker som har lyden aktivert. Velg Deltakerkontroller. Velg Demp.
  • Demp alle deltakere: Velg Flere alternativer øverst på Deltakere-panelet. Velg Demp alle.

Dempede deltakere ser en melding om at moderatoren har dempet mikrofonen deres.

Merk: Deltakerne kan slå på mikrofonen igjen etter at den er dempet.

Manage Raised Hands in Collaborate


Manage raised hands

Attendees can raise their hands any time during your session. They do this to get your attention or ask a question. You can choose to call on them now or close the notification and call on them later.

An image of a person raising a hand appears beside attendees with their hand raised. Those attendees are also brought to the top of their role list in the Attendees panel so they aren't forgotten and are easily found.

Select Lower Hand in the notification to remove raised hands. Close the notification to leave the hand raised and come back to later.

You can also lower hands from the Attendees panel. Point to the attendee with their hand raised and select Attendees controls. Select Lower hand.

By default you are notified when someone raises their hand. If you do not see hand raise notifications when attendees raise their hands, check your Notification Settings in My Settings.


Deltakertillatelser

Vil du dempe mikrofonen til alle med deltakerroller under gjesteforeleseres presentasjoner? Kan deltakerne bruke tavlen?

Du kan avgjøre hvem som kan gjøre hva, i Øktinnstillinger – når som helst eller under en økt. Åpne Collaborate-panelet, og velg Mine innstillinger. Velg Øktinnstillinger.

Er du usikker på hvor Collaborate-panelet er? Gå til Bli kjent.

Alle med deltakerrolle kan som standard vise profilbildet sitt, dele lyd og video, publisere chattemeldinger og tegne på tavlen og delte filer.

Mer om øktinnstillinger


Gi deltakere andre roller

Deler du moderator- eller presentatørroller med andre i presentasjonen? Du kan når som helst gi deltakere andre roller.

Mer om de forskjellige rollene

Hold markøren over en deltaker på Deltakere-panelet, og velg Deltakerkontroller. Velg rollen du vil gi den aktuelle deltakeren.

Gi alle deltakere andre roller

Du kan også velge at alle deltakere skal være presentatører eller moderatorer. Finn frem til en økt i Økt-listen. Velg Øktalternativer og Rediger innstillinger. Velg Presentatør eller Moderator i Gjesterolle-menyen.

Dette er for øyeblikket bare tilgjengelig for brukere som har moderatortilgang til planleggingsverktøyet eller bruker Collaborate på en LTI-kompatibel læringsplattform eller Blackboard Collaborate Ultra i Blackboard Learn-emner. Er du ikke sikker på hva du bruker? Gå til Planlegg økter.


Hva kan de ulike rollene gjøre?

Brukere kan være moderatorer, presentatører, deltakere og tekstere i Ultra-opplevelsen.

  • Moderator: Moderatorer har full kontroll over alt innhold som deles. De kan gjøre deltakere til presentatører eller moderatorer. Moderatorer kan også se varslinger om hvem som har rukket opp hånden, og de kan ta ned hendene. De kan fjerne deltakere fra økter, men de kan ikke fjerne andre moderatorer. Moderatorer kan angi øktinnstillinger, deriblant bestemme hva deltakere kan og ikke kan gjøre.
  • Presentatør: Presentatør-rollen er designet for å gi studenter muligheten til å presentere, uten å gi dem alle moderatorrettighetene. Presentatører kan laste opp, dele, redigere og stoppe deling av innhold. De kan også se varslinger om hvem som har rukket opp hånden, og de kan ta ned hendene.
  • Deltaker: Deltakere kan slå av og på varslinger, for eksempel når deltakere blir med i eller forlater økter eller når noen publiserer noe i chatten. Moderatorer kan bestemme om deltakere skal kunne dele lyd og video, chatte, tegne på tavlen eller dele filer.

    Mer om deltakertillatelser

  • Tekster: Tekster-rollen er designet for å gi studenter som er døve eller har nedsatt hørsel, samt studenter som har et annet morsmål enn moderatoren, en lett tilgjengelig læringsopplevelse. En deltaker blir tildelt denne rollen av en moderator. Teksteren får et område hvor vedkommende kan skrive det som blir sagt. Andre deltakere kan se hva teksteren skriver, i sanntid. Du kan ha flere tekstere for flere språk.

    Mer om å være tekster


Fjern deltakere

Du kan når som helst fjerne deltakere.

Hold markøren over en deltaker på Deltakere-panelet, og velg Deltakerkontroller. Velg Fjern fra økt.

Kan deltakere bli med igjen?

Ja. Deltakerne blir varslet om at de er koblet fra, og de kan deretter koble til på nytt.

Kan jeg fjerne andre moderatorer?

Nei. Moderatorer kan ikke fjernes. Du kan bare fjerne deltakere, presentatører og tekstere.