Yhteenveto

Tässä yhteenvedossa esitetään tietosuojalausuntomme keskeiset kohdat. Saat jokaisesta kohdasta tietoja napsauttamalla linkkejä.

Tämä lausunto päivitettiin viimeksi 24.5.2018. – Uudet ominaisuudet


Johdanto

Me välitämme tietosuojasta. Uskomme, että tietosuoja on kaikkien henkilöiden perusoikeus. Asiakkaamme luottavat meille hallussaan olevia henkilötietoja, jotka koskevat heidän työntekijöitään ja käyttäjiään, jotka ovat usein opiskelijoita. Suhtaudumme näihin tietoihin liittyviin velvoitteisiin erittäin vakavasti. Tästä syystä meillä on erityinen tietosuojaohjelma, jonka keskiössä on sisäänrakennettu tietosuoja. Saat lisätietoja tietosuojaohjelmastamme käymällä tietosuojakeskuksessamme.

Liiketoimintamallimme poikkeaa sellaisten yritysten liiketoimintamallista, jotka keräävät henkilötietojasi tarkoituksenaan tehdä niillä rahaa. Me keräämme ja käytämme henkilötietoja, jotta voimme tarjota tuotteitamme ja palvelujamme asiakkaillemme ja loppukäyttäjille. Teemme tämän useimmissa tapauksissa asiakkaidemme ohjeistuksen mukaan. Me emme myy tai vuokraa emmekä aio myydä tai vuokrata tietojasi, ellei liiketoimintarakenteemme muutos, kuten yritysfuusio tai yritysosto, tätä edellytä. Katso Toimittajat, kumppanit ja muuntyyppiset tietojen luovutukset -kohdasta tarkempia tietoja siitä, miten voimme luovuttaa henkilötietoja liiketoimintarakenteemme muuttuessa.

Olemme Privacy Shield -sertifioitu yritys ja ylpeä Student Privacy Pledge -sitoumuksen allekirjoittaja sekä Future of Privacy Forum -tietosuojayhteisön jäsen.

Keitä me olemme. ”Me”, ”meidän”, ”meitä”, muut vastaavat viittaukset ja ”Blackboard” tarkoittavat tässä lausunnossa Blackboard Inc. -yhtiötä ja sen tytäryhtiöitä.

Tätä lausuntoa sovelletaan kaikkiin palveluihimme, joita tarjoamme suoraan sinulle. Huolimatta siitä, selaatko verkkosivustojamme, vastaanotatko uutiskirjeitämme vai käytätkö tuotteidemme online-kokeiluversiota, tämä lausunto koskee henkilötietojen käyttöä kaikkien sellaisten tuotteidemme ja palvelujemme osalta, jotka tarjoamme suoraan sinulle ns. ”rekisterinpitäjän” ominaisuudessa.

Milloin laitoksesi tietosuojalausuntoa/-käytäntöä sovelletaan. Jos olet asiakkaamme loppukäyttäjä ja tarjoamme tuotteitamme ja palvelujamme sinulle asiakkaamme (laitoksesi) puolesta, meidät katsotaan ”tietojen käsittelijäksi”. Tässä tapauksessa laitoksesi tietosuojalausunto säätelee henkilötietojen käyttöä. Tietosuojalausuntomme ei ohita meidän ja laitoksesi (tai jonkin muun asiakkaan tai kolmannen osapuolen) välisten sopimusten ehtoja, eikä se vaikuta minkään sinun ja laitoksesi välisen sopimuksen ehtoihin.

Tämän lausunnon muutokset. Meidän on aika ajoin päivitettävä tätä lausuntoa, jotta voimme huomioida siinä tuotteidemme ja palvelujemme tai toimintatapamme muutokset tai täyttää uudet lain ja valvontaviranomaisten asettamat vaatimukset. Näet tämän lausunnon viimeisimmän version verkko-osoitteessa http://www.help.blackboard.com/Privacy_Statement. Selitämme tämän lausunnon muutokset Uudet ominaisuudet -sivulla.


Se, miten käytämme tietojasi, määräytyy sinun ja meidän välisen suhteen mukaan

Se, mitä henkilötietoja keräämme ja miten niitä käytämme, määräytyy sinun ja meidän välisen suhteen mukaan. Napsauttamalla plusmerkkiä voit pienentää tai suurentaa asiaankuuluvan kohdan alla, kun haluat lisätietoja. Muita lausuntomme osia sovelletaan kaikkeen toimintaamme.

Verkkosivuston käyttäjät

Blackboardilla on erilaisia kaikkien käytettävissä olevia verkkosivustoja eri palveluille (esimerkiksi Blackboard Help ja Blackboard Community) ja eri maantieteellisille alueille. Voit yleensä käydä verkkosivustoissamme joutumatta kirjautumaan sisään tai muutoin tunnistautumaan. Jossain verkkosivustoissamme voit joutua kirjautumaan sisään, jotta voit hyödyntää palvelua tai kaikkia sen ominaisuuksia ja jotta voit viestiä kanssamme tai muiden Blackboardin käyttäjien kanssa, kuten Blackboard Community- ja Behind the Blackboard -palveluissa.

Tiedot, jotka keräämme

  • Suoraan sinulta: Osaan verkkosivustoistamme pitää luoda tili. Kun luot tilin, pyydämme sinulta tietoja, kuten nimesi ja sähköpostisoitteesi, jotta voimme luoda tilisi. Voit usein antaa myös vapaaehtoisesti lisätietoja, kuten valokuvan tai tietoa elämäntapahtumista, jotta voit hyödyntää paremmin sivustojamme. Keräämme myös tietoja, jotka/joita annat täyttäessäsi lomakkeita tai kyselyitä verkkosivustoissamme. Jos annat muuta sisältöä käyttäjien keskustelupalstojen kautta, kun esimerkiksi viestit muiden kanssa Blackboard Communityssä, voimme linkittää nämä tiedot henkilötietoihisi, jos olet kirjautuneena sisään.
  • Epäsuorasti sinulta: Keräämme tietoja sivuista, joilla käyt, ja siitä, miten siirryt verkkosivustoihimme ja käytät niitä. Tämä tapahtuu evästeiden ja kolmannen osapuolen analytiikkatyökalujen avulla. Näitä tietoja ovat tiedot laitteista, joilla käytät verkkosivustojamme, mukaan lukien yksilölliset laitetunnisteet, IP-osoite, käyttöjärjestelmä, selain ja evästeet. Laitteesi asetukset määräävät, voimmeko myös kerätä tietoja maantieteellisestä sijainnistasi. Lue lisää evästeiden käytöstämme evästelausunnostamme.
  • Tietoja kolmansilta osapuolilta: Saamme tietoja Blackboard-tytäryhtiöiltämme, kumppaneiltamme ja muilta kolmansilta osapuolilta, joita käytämme verkkosivuston käyttökokemuksen parantamiseen ja tuotteidemme ja palvelujemme mainostamiseen. Saamme esimerkiksi tietyiltä kolmansilta osapuolilta tietoja siitä, miten hyvin verkkomarkkinointi- tai sähköpostikampanja on menestynyt.

Miten käytämme näitä tietoja

Käytämme näitä tietoja verkkosivustopalvelujemme tarjoamiseen ja parantamiseen seuraavassa kuvatulla tavalla.

Analytiikka ja markkinointi: Analysoimme käyttötietoja myynti- ja markkinointitarkoituksissa ja selvittääksemme vierailijoitamme ja heidän väestötietojaan koskevia trendejä sekä näiden käyttäjien verkkosivustojemme käyttötapoja. Tätä analyysiä tarvitaan laillisten intressiemme edistämiseen liittyen käyttäjiemme ymmärtämiseen ja siihen, miten käyttäjämme toimivat vuorovaikutuksessa kanssamme ja verkkosivustoissamme, sekä verkkosivustojemme parantamiseen ja viestintään kanssasi (mukaan lukien markkinointitarkoituksessa).

Räätälöinti: Osassa verkkosivustoistamme käytämme tietojasi myös sivujen räätälöintiin, jota tarvitaan sisällöllisesti oleellisemman sisällön tarjoamiseen selatessasi verkkosivustojamme. Jos olet esimerkiksi ilmoittanut meille päätoimialasi tai työtittelisi, voimme esittää sinulle rooliisi tai toimialaasi liittyviä tietoja selatessasi verkkosivustojamme ja palatessasi niihin.

Viestintä: Jos käytät Behind the Blackboard-, Blackboard Community- tai muita verkkosivustoja kirjautumistunnuksiasi käyttäen, käytämme meille antamiasi yhteystietoja viestintään kanssasi sekä mahdollistamme niiden avulla viestinnän kanssamme ja muiden Blackboardin käyttäjien kanssa. Käytämme yleensä näitä tietoja tällä tavoin, koska niitä tarvitaan palvelun tarjoamiseen sinulle ja koska on laillisten intressiemme mukaista taata palvelujemme tarjoaminen korkeiden standardiemme mukaisesti.

Säilytämme verkkosivuston käyttötietoja niin kuin pitkään kuin yllä kuvatut tarkoitukset edellyttävät. Tämä kesto vaihtelee sen mukaan, mitä palveluja ja verkkosivustoja käytät ja miten olet vuorovaikutuksessa kanssamme. Tilitietoja säilytetään, kunnes poistat tilin, ja rajallisen ajan sen jälkeen. Jos annat tietoja lomakkeiden kautta, tietojasi säilytetään vain niin pitkään kuin niitä tarvitaan. Meidän voi olla esimerkiksi tarpeen pitää kirjaa kanssasi käydystä viestinnästä, jos olet tehnyt valituksen, niin pitkään kuin on tarpeen itsemme suojaamiseksi laillisia vaateita vastaan. Jos taas esimerkiksi estät markkinointiviestintämme lähettämisen itsellesi, säilytämme tiedon tästä, jottet enää saa tällaisia viestejä meiltä.

Kenen kanssa jaamme nämä tiedot

Kolmannen osapuolen työkalut: Jos käytämme kolmannen osapuolen työkaluja (jotta voimme esimerkiksi ymmärtää, miten verkkosivustojamme käytetään, ja jotta voimme varmistaa, että näet asiaankuuluvat mainokset ja kampanjat muissa sivustoissa), näillä kolmansilla osapuolilla on pääsy osaan henkilötiedoistasi. Näitä työkaluja ovat analyysityökalut, kuten Google Analytics, ja mainontatyökalut, kuten Facebook Business.

Lue lisää mielenkiinnon kohteisiin perustuvasta mainonnastamme ja evästeiden käytöstämme evästelausunnostamme.

Kumppanit: Jaamme henkilötietoja tuotteidemme ja palvelujemme jälleenmyyjien ja muiden sellaisten kumppaniemme kanssa, jotka voivat käyttää näitä tietoja markkinoinnissa. Lue lisää tietojen jakamisesta kumppanien kanssa.

Toimittajat: Voimme myös jakaa tietoja toimittajiemme ja palveluntarjoajiemme sekä muiden kolmansien osapuolten kanssa laillisissa tai liiketoimintatarkoituksissa. Lue, miten takaamme, että toimittajamme suojaavat tietosi.

Tuotteitamme käyttävän laitoksen loppukäyttäjä

Laitoksesi päättää, miten henkilötietojasi käytetään. Tarjoamme valtaosaa tuotteistamme ja palveluistamme laitosten loppukäyttäjille ns. ”tietojen käsittelijänä” asiakkaidemme puolesta (joita ovat esimerkiksi koulut, koulupiirit, yliopistot ja yritykset). Tämä tarkoittaa sitä, että päävastuu tietosuojamääräysten noudattamisesta on laitoksellasi, joka on ”rekisterinpitäjä”. Se tarkoittaa myös sitä, että laitoksesi tietosuojalausuntoa sovelletaan henkilötietojesi käyttöön (meidän tietosuojalausuntomme sijaan). Laitoksesi määrittää, mitä tietoja keräämme tuotteidemme ja palvelujemme kautta ja miten niitä käytetään, ja me käsittelemme tietosi laitoksesi ohjeiden ja meidän ja laitoksesi välille solmittujen sopimusten mukaisesti.

Lue laitoksesi tietosuojalausunto. Seuraavassa annetaan lähinnä hyödyllisiä tietoja ja kuvataan, miten tietojasi yleensä käytetään tarjotessamme tuotteita ja palveluja sinulle asiakkaamme puolesta. Tietojesi käytöstä määrää laitoksesi, joten sinun kannattaa lukea laitoksesi tietosuojalausunto.

Web Community Manager -tuotteemme käyttäjien tulee lukea erillinen Web Community Manager -tietosuojakäytäntö.

Tiedot, jotka keräämme

  • Tiedot, jotka laitoksesi antaa meille: Tuotteemme ja palvelumme on yleensä integroitu laitoksesi järjestelmiin. Laitoksesi antaa meille sellaisenaan sinua koskevia tietoja, jotta voit luoda tilin ja ylläpitää sitä tai jotta voimme tarjota tuotteen tai palvelun. Näitä tietoja ovat seuraaviin tietoryhmiin kuuluvat tiedot:
    • Tilitiedot: Nimenomaiset tietoelementit määräytyvät tuotteen mukaan, mutta saamme usein tiedon nimestäsi, sähköpostiosoitteestasi, opiskelijatunnuksestasi, tilitunnisteistasi ja kursseista, joihin olet rekisteröitynyt, kun määritämme tuotteet ja palvelut laitoksesi käyttöä varten. Saamme säännöllisesti päivitettyjä tietoja, jotta voimme pitää tilitietosi täsmällisinä ja ajan tasalla.
    • Lisäyhteystiedot: tietyistä tuotteista, kuten Connect- ja ConnectTXT-tuotteisssa, saamme myös puhelinnumerosi, jotta voimme lähettää sinulle tekstiviesti-ilmoituksia.
    • Hakemus-, rekisteröitymis- ja taloudellisia avustuksia koskevat tiedot: Jos tarjoamme laitoksesi puolesta opiskelijapalveluita, kuten ilmoittautumisen ohjepalvelun tai hyväksynnän ja taloudellisten avustusten tuen, laitoksesi tarjoaa tämäntyyppiset tiedot meidän saatavillemme, jotta voimme tarjota näitä palveluja. Emme yleensä tallenna näitä tietoja, mutta meillä voi olla pääsy laitoksesi järjestelmiin, joissa näitä tietoja säilytetään.
  • Suoraan sinulta: Keräämme seuraaviin tietoryhmiin kuuluvia tietoja suoraan sinulta sen mukaan, mitä tuotteita tai palveluja käytät:
    • Profiilitiedot: Keräämme tietoina etu- ja sukunimesi, sähköpostiosoitteesi ja vastaavanlaisia yhteystietoja, kun annat nämä tiedot tai päivität ne tuotteissamme. Monissa tuotteissa ja palveluissa voit valita lisätietojen antamisen tiliprofiiliasi varten. Näitä tietoja ovat mm. valokuva ja muu elämäntapahtumiin liittyvä sisältö, ja ne voidaan jakaa muiden kanssa tuotteiden ja palvelujen kautta. Joissain tuotteissa voit antaa halutessasi puhelinnumerosi, jotta voit saada ilmoituksia tekstiviestitse. Mobile Learn App -sovelluksessamme voit myös antaa meille oikeuden päästä käsiksi mobiililaitteesi yhteystietoluetteloon. Näin voimme täsmäyttää yhteystietosi Learn-käyttäjien kanssa ja näyttää käyttäjien yhteystietoluetteloista saadut valokuvat keskustelupalstoilla.
    • Tunnistetiedot: Tuotteemme ja palvelumme on usein integroitu laitoksesi järjestelmiin, ja ne käyttävät laitoksesi käyttämiä tunnistetietoja. Jos näin ei ole, keräämme salasanoja, salasanavihjeitä ja vastaavanlaisia tietoturvatietoja, joita käytämme todentamiseen ja tilille pääsyn sallimiseen.
    • Sisältö ja toiminta: Keräämme tietoa vastauksistasi tietovisoihin, tehtäviisi ja muihin kurssitöihin sekä tiedostoja, jotka lähetät tai lataat, ja tietoa toiminnastasi ja toimistasi tuotteissamme ja palveluissamme. Joissain tuotteissa voit myös antaa kommentteja keskustelupalstoilla ja chat-huoneissa ja lähettää viestejä muille opiskelijoille ja opettajille. Jos olet opettaja, keräämme myös tietoja antamistasi arvosanoista, palautteista ja arvioinneista sekä vastaavista toiminnoista tuotteissamme.
    • Ääni- ja videotallenteet: osassa tuotteistamme voit (opiskelijana tai opettajana) lähettää ääni- ja videopalautetta, ja keräämme tähän liittyviä tietoja, myös metatietoja.
    • Taloudelliset tiedot: jos tarjoamme taloudellista apua laitoksesi puolesta, keräämme taloustietoja, joita tarvitaan asiaankuuluvien hakemusten käsittelyssä.
    • Maksutiedot: Osassa tuotteistamme ja palveluistamme, esim. Cashnet, keräämme maksujen käsittelyyn tarvittavia tietoja, mukaan lukien luottokorttinumerosi ja luottokorttiisi liittyvä varmennuskoodi. Noudatamme kyseisten tietojen osalta soveltuvia Payment Card Industry (PCI) -yhteensopivuustasoja.
    • Tuki: Kun sinä tai laitoksesi pyydätte meiltä tukea, voimme kerätä rajallisia sinua koskevia tietoja, jotka sinä tai laitoksesi edustaja annatte meille. Käytämme näitä tietoja ainoastaan asiakastukitapauksissa avustamisessa laitoksesi puolesta. Kun otat meihin yhteyttä, puhelinkeskustelujasi tai chat-istuntojasi asiakastukitiimimme kanssa voidaan valvoa ja ne voidaan tallentaa koulutusta ja laaduntarkkailua varten. Osassa tuotteistamme ja palveluistamme, kuten Blackboard App -sovelluksessa, on myös palautetoiminto, joka kerää rajallisia tietoja laitteestasi, tuotteesta ja laitoksestasi, kuten käyttäjätunnuksesi ja koulun tunnuksesi, kun annat palautetta.
  • Epäsuorasti sinulta: Keräämme tietoja siitä, miten käytät tuotteitamme ja palvelujamme. Näitä tietoja voivat olla seuraavat tietotyypit sen mukaan, mitä tuotetta tai palvelua käytät:
    • Chat- ja äänitallenteet: Collaborate-tuotteemme mahdollistaa virtuaaliluokkahuoneistuntojen tallentamisen Näytössä näkyy ilmaisin, jos istuntoa tallennetaan.
    • Sijainti- ja tapahtumatiedot: Tiettyjen Campus Enablement -tuotteidemme ja -palvelujemme, kuten kulkukorttien ja Attendance-palvelun, osalta keräämme tietoja siitä, missä tiloissa, luokissa ja tapahtumissa olet ollut ja mihin olet osallistunut laitoksesi puolesta, sekä tällaisten käyntien ajan ja päivämäärän. Lisäksi voimme kerätä tarkkoja paikannustietoja, kun käytät mobiilisovelluksia osassa Campus Enablement -tuotteistamme. Sinulta kysytään, haluatko ottaa sijaintitiedot käyttöön, ennen kuin keräämme näitä tietoja laitteeltasi.
    • Ilmoitukset: Mass Notification- ja Connect-tuotteemme keräävät tietoja siitä, miten reagoit ilmoituksiimme. Rekisteröimme esimerkiksi sen, oletko kuunnellut puheluamme, jos jätimme vastaajaviestin, tai jätitkö vastaamatta puheluun.
    • Laite ja käyttö: Keräämme laite- ja käyttötietoja, kun siirryt tuotteisiimme ja palveluihimme ja käytät niitä, mukaan lukien tiedot, jotka selaimesi tai mobiilisovelluksesi lähettää käytön aikana. Näitä tietoja voivat olla yksilöllinen laitetunnuksesi, IP-osoitteesi, selaintyyppisi ja sen asetukset, tuotteen tai palvelun käytön päivämäärä ja kellonaika, kieliasetukset sekä evästetiedot. Lue lisää evästeiden käytöstämme evästelausunnostamme.
  • Tietoja kolmansilta osapuolilta:
    • Tytäryhtiöt ja toimittajat: Voimme saada tietoja Blackboard-konserniin kuuluvilta tytäryhtiöiltämme, kumppaneiltamme ja muilta kolmansilta osapuolilta. Voimme esimerkiksi saada rajallisia henkilötietoja muista tuotteista tai kolmannen osapuolen palveluista, jotka on integroitu tuotteisiimme tai jotka täydentävät tuotteitamme, millä taataan sujuva käyttökokemus.
    • Tiedot yhteisöpalvelusivustoista: Kun olet vuorovaikutuksessa tuotteidemme ja palvelujemme kanssa yhteisöpalvelujen kautta, kuten silloin, kun kirjaudut sisään Facebookin kautta, käytät pilvi- tai yhteisöpalveluprofiilia tai jaat Blackboardin sisältöä Facebookissa, Twitterissä tai LinkedInissä, voimme saada tietoja näiltä yhteisöpalveluyhtiöiltä. Kun esimerkiksi kirjaudut palveluun, esimerkiksi CourseSitesiin, käyttäen yhteisöpalvelutiliäsi, kyseinen yhteisöpalveluyhtiö todentaa henkilöllisyytesi ja antaa sinulle mahdollisuuden jakaa tiettyjä henkilötietoja yhteisöpalveluprofiilistasi kanssamme. Näitä tietoja voivat olla nimesi, sähköpostiosoitteesi, ikäsi, sukupuolesi, tittelisi ja profiilikuvasi. Jos laitoksesi on ottanut käyttöön pilvi- tai yhteisöpalveluprofiilit, voit myös yhdistää Blackboard-profiilisi Facebook- tai Twitter-tiliisi ja käyttää näiden tilien tietoja Blackboard-profiilissasi. Saamamme tiedot vaihtelevat yhteisöpalvelun sekä yhteisöpalveluun määrittämiesi yksityisyysasetustesi mukaan.
    • Julkaisut yhteisöpalveluissa: Social Media Manager -tuotteemme avulla laitokset voivat kerätä julkisia yhteisöpalvelujen julkaisuja ja kommentteja, jotka vastaavat avainsanoja ja aihetunnisteita, jotta laitos näkee heitä koskevat keskustelut yhteisöpalveluissa. Social Media Manager säilyttää nämä tiedot laitosta varten myös silloin, kun alkuperäinen sisältö poistetaan.

Miten käytämme näitä tietoja

Laitoksesi puolesta: Käytämme tietojasi laitoksesi – joka on rekisterinpitäjä – puolesta ja sen ohjeiden mukaisesti. Käytämme näitä tietoja laitoksesi ja meidän välisen sopimuksen mukaisesti tuotteiden ja palvelujen ominaisuuksien ja toimintojen operointiin, ylläpitämiseen ja tarjoamiseen. Laitoksesi määrää, miten tietojasi käytetään.

Analytiikka: Tuotteidemme ja palvelujemme tarjoamiseen laitoksellesi voi sisältyä analyysitoimintoja. Tällaiset toiminnot voivat muun muassa määrittää suoriutumisesi verrattuna muihin opiskelijoihin, ennakoida tulevaa suoriutumistasi ja tarjota nämä tiedot opettajille ja muulle laitoksesi henkilöstölle, jotta he voivat tukea sinua.

Lue laitoksesi tietosuojalausunto, jos haluat lisätietoja siitä, miten laitoksesi käyttää henkilötietojasi.

Tuoteparannukset ja tutkimus: Jos laitoksesi kanssa solmimamme sopimus sen sallii, voimme myös käyttää

  • henkilötietojasi tuotteidemme ja palvelujemme arviointiin ja parantamiseen sekä uusien tuotteiden ja palvelujen kehittämiseen
  • tietoja, joista on poistettu henkilön yksilöivät tiedot, muissa tarkoituksissa, kuten tutkimusten suorittamiseen ja trendien analysoimiseen, jotta voimme ymmärtää paremmin, miten käyttäjämme käyttävät tuotteitamme ja palvelujamme ja miten voimme parantaa niitä entisestään.

Kun käytämme tietoja näissä tarkoituksissa, käytämme asianmukaisia suojaustoimia. Näitä toimia voivat olla suorien tunnisteiden poistaminen tai hajauttaminen (esimerkiksi nimesi, sähköpostiosoitteesi ja laitetunnuksesi) tietojoukoista ennen tutkimuksen ja analyysin suorittamista.

Kenen kanssa jaamme nämä tiedot

Jaamme tietosi laitoksesi kanssa solmimamme sopimuksen mukaisesti. Tämä käsittää yleensä tietojen jakamisen Blackboardin sisällä ja ulkopuolelle.

  • Blackboardin sisällä: Tietoihisi pääsevät käsiksi vain ne, joiden on tarpeen saada ne tietoonsa, jotta he voivat tarjota tuotteita ja palveluja laitoksellesi ja parantaa niitä. Esimerkiksi teknisillä tiimeillämme ja asiakastukitiimeillämme voi olla pääsy tietoihin, kun määritämme tuotteen laitoksessasi käyttöä varten tai kun ohjelmistoon tai tietokantaan on tehtävä muutoksia tuki- ja ylläpitotarkoituksissa.
  • Laitoksessasi. Suuri osa henkilötiedoista, joita keräämme ja käytämme sinuun liittyen, jaetaan tuotteitamme ja palvelujamme käyttävän laitoksesi sekä muiden institutionaalisten käyttäjiemme kanssa. Se, mitä tietoja jaamme, määräytyy tuotteen toimintojen, asetusten ja laitoksesi antamien ohjeiden mukaan. Lue laitoksesi tietosuojalausunto, jos haluat tarkempia tietoja.
  • Blackboardin ulkopuolella: Käytämme toimittajia apuna tuotteidemme ja palvelujemme tarjoamisessa sinulle laitoksesi puolesta. Esimerkiksi IBM, Amazon Web Services ja Microsoft auttavat meitä tuotteidemme ja palvelujemme isännöinnissä. Jos käytämme kolmannen osapuolen työkaluja (jotta voimme esimerkiksi ymmärtää, miten tuotteitamme ja palvelujamme käytetään), näillä kolmansilla osapuolilla on pääsy osaan henkilötiedoistasi. Näitä työkaluja ovat analyysityökalut, kuten Google Analytics (lue lisää Google Analytics -palvelusta).

Laitoksesi voi pyytää meitä jakamaan tällaisia tietoja muiden osapuolten kanssa tai jakaa tietojasi eteenpäin. Lue laitoksesi tietosuojalausunto.

Lue, miten jaamme henkilötietoja.

Online-kokeiluversioidemme tai Open Education -käyttäjä

Jos käytät tuotteidemme online-kokeiluversiota, joita ovat mm. Learn, Collaborate ja Blackboard Open LMS, tarjoamme nämä tuotteet ja palvelut suoraan sinulle rekisterinpitäjän ominaisuudessa. Jos taas käytät Open Education -palveluamme suoraan kauttamme (sen sijaan, että käyttäisit sitä oppilaitoksesi ohjeistuksen mukaan), meitä pidetään myös silloin rekisterinpitäjänä. Näissä tapauksissa olemme suoraan vastuussa tietosuojamääräysten noudattamisesta, ja tällöin tätä tietosuojalausuntoa sovelletaan tietojesi käyttöön.

Tiedot, jotka keräämme

  • Suoraan sinulta: Keräämme seuraaviin tietoryhmiin kuuluvia tietoja suoraan sinulta sen mukaan, mitä tuotteita tai palveluja käytät:
    • Profiilitiedot: Keräämme tietoina etu- ja sukunimesi, sähköpostiosoitteesi ja vastaavanlaisia yhteystietoja, kun annat nämä tiedot tai päivität ne tuotteissamme. Monissa tuotteissa ja palveluissa voit valita lisätietojen antamisen tiliprofiiliasi varten. Näitä tietoja ovat mm. valokuva ja muu elämäntapahtumiin liittyvä sisältö, ja ne voidaan jakaa muiden kanssa tuotteiden ja palvelujen kautta. Joissain tuotteissa voit valita puhelinnumerosi antamisen, jotta voit saada ilmoituksia tekstiviestitse.
    • Tunnistetiedot: Keräämme salasanoja, salasanavihjeitä ja vastaavanlaisia tietoturvatietoja, joita käytämme todentamiseen ja tilille pääsyn sallimiseen.
    • Sisältö ja toiminta: Keräämme tietoa vastauksistasi tietovisoihin, tehtäviisi ja muihin kurssitöihin sekä tiedostoja, jotka lähetät tai lataat, ja tietoa toiminnastasi ja toimistasi tuotteissamme ja palveluissamme. Joissain tuotteissa voit myös antaa kommentteja keskustelupalstoilla ja chat-huoneissa ja lähettää viestejä muille opiskelijoille ja opettajille. Jos olet opettaja, keräämme myös tietoja antamistasi arvosanoista, palautteista ja arvioinneista sekä vastaavista toiminnoista tuotteissamme.
    • Ääni- ja videotallenteet: osassa tuotteistamme voit (opiskelijana tai opettajana) lähettää ääni- ja videopalautetta, ja keräämme tähän liittyviä tietoja, myös metatietoja.
    • Tuki: Kun pyydät meiltä tukea, voimme kerätä rajallisia sinua koskevia tietoja, jotka sinä annat meille. Käytämme näitä tietoja ainoastaan asiakastukitapauksissa avustamisessa. Kun otat meihin yhteyttä, puhelinkeskustelujasi tai chat-istuntojasi asiakastukitiimimme kanssa voidaan valvoa ja ne voidaan tallentaa koulutusta ja laaduntarkkailua varten.
  • Epäsuorasti sinulta: Keräämme tietoja siitä, miten käytät tuotteitamme ja palvelujamme. Näitä tietoja voivat olla seuraavat tietotyypit sen mukaan, mitä tuotetta tai palvelua käytät:
    • Chat- ja äänitallenteet: Collaborate-tuotteemme mahdollistaa virtuaaliluokkahuoneistuntojen tallentamisen Näytössä näkyy ilmaisin, jos istuntoa tallennetaan.
    • Laite ja käyttö: Keräämme laite- ja käyttötietoja, kun siirryt tuotteisiimme ja palveluihimme ja käytät niitä, mukaan lukien tiedot, jotka selaimesi tai mobiilisovelluksesi lähettää käytön aikana. Näitä tietoja voivat olla yksilöllinen laitetunnuksesi, IP-osoitteesi, selaintyyppisi ja sen asetukset, tuotteen tai palvelun käytön päivämäärä ja kellonaika, kieliasetukset sekä evästetiedot. Lue lisää evästeiden käytöstämme evästelausunnostamme.
  • Tietoja kolmansilta osapuolilta:
    • Tytäryhtiöt ja toimittajat: Voimme saada tietoja Blackboard-konserniin kuuluvilta tytäryhtiöiltämme, kumppaneiltamme ja muilta kolmansilta osapuolilta. Voimme esimerkiksi saada rajallisia henkilötietoja muista tuotteista tai kolmannen osapuolen palveluista, jotka on integroitu tuotteisiimme tai jotka täydentävät tuotteitamme, millä taataan sujuva käyttökokemus.
    • Tiedot yhteisöpalvelusivustoista: Kun olet vuorovaikutuksessa tuotteidemme ja palvelujemme kanssa yhteisöpalvelujen kautta, kuten silloin, kun kirjaudut sisään Facebookin kautta tai jaat Blackboardin sisältöä Facebookissa, Twitterissä tai LinkedInissä, voimme saada tietoja näiltä yhteisöpalveluyhtiöiltä. Kun esimerkiksi kirjaudut palveluun käyttäen yhteisöpalvelutiliäsi, kyseinen yhteisöpalveluyhtiö todentaa henkilöllisyytesi ja antaa sinulle mahdollisuuden jakaa tiettyjä henkilötietoja yhteisöpalveluprofiilistasi kanssamme. Näitä tietoja voivat olla nimesi, sähköpostiosoitteesi, ikäsi, sukupuolesi, tittelisi ja profiilikuvasi. Saamamme tiedot vaihtelevat yhteisöpalvelun sekä yhteisöpalveluun määrittämiesi yksityisyysasetustesi mukaan.

Miten käytämme näitä tietoja

Ominaisuuksien ja toimintojen tarjoamiseen. Käytämme tietojasi tuotteidemme ja palvelujemme toimittamiseen, ylläpitämiseen ja niiden ominaisuuksien ja toimintojen tarjoamiseen sinulle sekä voidaksemme viestiä suoraan kanssasi (esimerkiksi sähköpostiviestien ja push-ilmoitusten lähettämiseksi), jotta voit viestiä muiden kanssa tuotteessa ja palvelussa. Yleensä meidän on tarpeen käyttää tietojasi tällä tavoin, jotta voimme tarjota sinulle pyytämäsi palvelun ja koska on laillisten intressiemme mukaista taata tuotteidemme ja palvelujemme tarjoaminen korkeiden standardiemme mukaisesti.

Analytiikka: Osa tuotteistamme, kuten Learn-kokeiluversiomme, sisältää analyysitoimintoja. Tällaiset toiminnot voivat muun muassa määrittää suoriutumisesi verrattuna muihin opiskelijoihin ja ennakoida tulevaa suoriutumistasi. Yleensä meidän on tarpeen käyttää tietojasi tällä tavoin, jotta voimme tarjota sinulle tämän toiminnon tai koska on laillisten intressiemme mukaista varmistaa, että kyseinen toiminto toimii korkeiden standardiemme mukaisesti.

Tuotteidemme parantamiseen: Käytämme tietoja, joista on poistettu henkilön yksilöivät tiedot, jotta voimme ymmärtää tuotteitamme ja palvelujamme ja parantaa niitä. Teemme tutkimusta ja analysoimme trendejä yleensä siksi, että on laillisten intressiemme mukaista ymmärtää paremmin, miten käyttäjämme käyttävät tuotteitamme ja palvelujamme ja miten voimme parantaa niitä entisestään. Kun käytämme tietoja näissä tarkoituksissa, käytämme asianmukaisia suojaustoimia. Näitä toimia voivat olla suorien tunnisteiden poistaminen tai hajauttaminen (esimerkiksi nimesi, sähköpostiosoitteesi ja laitetunnuksesi) tietojoukoista ennen tutkimuksen ja analyysin suorittamista.

Markkinointi: kun käytät kokeiluversioitamme, voimme käyttää tietojasi markkinointitarkoituksissa. Lue lisää markkinoinnista.

Kenen kanssa jaamme nämä tiedot

Jaamme tietoja, jotta voimme tarjota tuotteita ja palveluja sinulle ja kehittää niitä paremmiksi.

  • Blackboardin sisällä: Tietoihisi pääsevät käsiksi vain ne, joiden on tarpeen saada ne tietoonsa, jotta he voivat tarjota tuotteita ja palveluja. Esimerkiksi teknisillä tiimeillämme ja asiakastukitiimeillämme voi olla pääsy tietoihin, kun ohjelmistoon tai tietokantaan on tehtävä muutoksia tuki- ja ylläpitotarkoituksissa.
  • Blackboardin ulkopuolella: Käytämme toimittajia apuna tuotteidemme ja palvelujemme tarjoamisessa sinulle. Esimerkiksi IBM ja Amazon Web Services auttavat meitä tuotteidemme ja palvelujemme isännöinnissä. Jos käytämme kolmannen osapuolen työkaluja (jotta voimme esimerkiksi ymmärtää, miten tuotteitamme ja palvelujamme käytetään), näillä kolmansilla osapuolilla on pääsy osaan henkilötiedoistasi. Näitä työkaluja ovat analyysityökalut, kuten Google Analytics (lue lisää Google Analytics -palvelusta). Voimme myös jakaa oman maasi tai alueesi asiaankuuluville kanavakumppaneillemme tiedon siitä, olet rekisteröitynyt ilmaisen kokeiluversion käyttäjäksi.

Lue, miten jaamme henkilötietoja.

Toimittajat, kumppanit ja muuntyyppiset tietojen luovutukset

Tässä annetaan tarkempia tietoja siitä, miten suojaamme tietojasi tehdessämme yhteistyötä toimittajien kanssa, miten jaamme tietoja kumppaniemme kanssa ja missä muissa tilanteissa voimme jakaa tietojasi kolmansien osapuolten kanssa.

Toimittajat

Käytämme toimittajia apuna tuotteidemme ja palvelujemme tarjoamisessa asiakkaillemme ja sinulle tai töiden hoitamiseen puolestamme. Jos tämä edellyttää pääsyä henkilötietoihin, olemme vastuussa toimittajien tietosuojakäytännöistä. Toimittajiemme pitää noudattaa tiukkoja tietosuojaa ja -turvaa koskevia vaatimuksiamme ja ohjeitamme. He eivät saa käyttää henkilötietoja, joihin heillä on pääsy tai jotka he saavat meiltä, missään muussa tarkoituksessa kuin meille tekemiensä töiden suorittamiseen.

Kumppanit

Joissain maissa ja joillain alueilla tuotteitamme ja palvelujamme tarjotaan kanava (eli jälleenmyynti) -kumppanien kautta (katso kanavakumppaniemme luettelo). Jaamme kumppaniemme kanssa tietoja, joita he tarvitsevat tuotteidemme ja palvelujemme tarjoamiseen ja toimittamiseen nykyisille ja mahdollisille tuleville asiakkaillemme.

Osa tuotteistamme mahdollistaa pääsyn toimintoihin tai sisältöön, jonka sisältö- ja teknologiakumppanimme tarjoavat. Esimerkiksi Blackboard Learnin integrointi Dropbox Education -ratkaisun kanssa antaa laitoksille ja käyttäjille mahdollisuuden tallentaa ja jakaa sisältöä Dropboxin toimintoja käyttäen. Sinun tai laitoksesi luvalla jaamme sinua koskevia tietoja, kuten nimesi, sähköpostiosoitteesi tai opiskelijatunnuksesi, joita tarvitset näihin kumppanien toimintoihin tai sisältöihin pääsyyn tuotteistamme ja palveluistamme.

Muuntyyppiset tietojen luovutukset

Jaamme myös tietojasi tarpeen vaatiessa seuraavissa tilanteissa:

  • Maksut: Kun käytät tuotteitamme ja palvelujemme ostoksen tai tapahtuman tekemiseen, jaamme maksu- ja tapahtumatietosi pankkien ja muiden organisaatioiden kanssa tapahtumien käsittelyä, petosten tunnistusta ja estämistä tai rahanpesun torjuntaa varten.
  • Yritysrakenteemme muutokset: Jos soveltuva laki ja asiakkaidemme kanssa solmimamme sopimukset sen sallivat, voimme luovuttaa tietojasi seuraavissa tapauksissa:
    • yrityskaupat, kuten fuusio, yritysosto, omaisuuden myynti ja rahoitus
    • konkurssi, yhtiön hajottaminen tai uudelleenjärjestely tai vastaavat tapahtumat tai oikeusmenettelyt
    • edellisiin luettelomerkkeihin liittyvät toimet (esimerkiksi riittävän huolellisuuden varmistaminen).
  • Lain noudattaminen: Saatamme luovuttaa tietojasi, jotta voimme noudattaa lain tai viranomaisten asettamia vaatimuksia ja vastata lainmukaisiin pyyntöihin, oikeuden määräyksiin tai oikeudenkäyntimenettelyihin. Pyrimme aina rajoittamaan mahdollisimman paljon luovuttamiamme tietoja. Jos tällaiset luovutukset koskevat henkilötietoja, joita säilytämme asiakkaidemme puolesta, ohjaamme tällaiset pyynnöt asiakkaillemme, jos se on sallittua.
  • Oikeuksiemme täytäntöönpano, petosten estäminen ja turvallisuussyyt. Meidän voi olla tarpeen luovuttaa tietojasi meidän, asiakkaidemme tai kolmansien osapuolten oikeuksien, omaisuuden tai turvallisuuden suojaamiseksi ja puolustamiseksi, mukaan lukien sopimusten tai käytäntöjen täytäntöönpano tai tutkinnan yhteydessä ja petosten estäminen.
  • Tiedot, joista on poistettu henkilön yksilöivät tiedot: Voimme paljastaa koostettuja tietoja tai tietoja, joista on poistettu henkilön yksilöivät tiedot eli jotka eivät enää liity tunnistettavissa olevaan henkilöön, tutkimustarkoituksessa tai tuotteidemme ja palvelujemme parantamiseksi ja mainostamiseksi. Voimme esimerkiksi jakaa koostettuja tai tietoja, joista on poistettu henkilön yksilöivät tiedot, kumppaniemme tai muiden kanssa liiketoiminta- tai tutkimustarkoituksessa, kuten tehdessämme yhteistyötä tutkimusyrityksen tai yliopistotutkijoiden kanssa tarkoituksenamme selvittää, miten tuotteitamme käytetään ja miten tällaisia tietoja voidaan käyttää toimintojemme parantamiseen ja asiakkaidemme ja muiden koulutuslaitosten tehokkaampaan auttamiseen. Käytämme asianmukaisia suojaustoimia ennen tietojen luovuttamista. Näitä toimia voivat olla mm. suorien tunnisteiden (esimerkiksi nimesi, sähköpostiosoitteesi ja laitetunnuksesi) poistaminen tai hajautus.

Asiakkaiden osallistaminen ja markkinointi

Asiakkaiden osallistaminen

Asiakassuhteiden hallinta. Keräämme ja tallennamme rajallisia henkilötietoja asiakkaidemme oleellisista yhteyshenkilöistä laskutusta, tuotepäivityksistä ja ylläpidosta ilmoittamista sekä muita vastaavanlaisia tarkoituksia varten.

Markkinointi

Tuotteiden ja palvelujen myynninedistäminen: Harjoitamme markkinointia tuotteidemme ja palvelujemme myynninedistämistä varten. Tämä markkinointi on yleensä suunnattu nykyisten ja mahdollisten asiakkaidemme ja kumppaniemme henkilöstölle. Emme kuitenkaan rajoita toimia ja tapahtumia vain näihin kohdeyleisöihin, kun tällaiset toimet ja tapahtumat hyödyttävät opettajia ja muita järjestelmien loppukäyttäjiä. Tällainen tapahtuma voi olla esimerkiksi verkkoseminaari, jossa selitetään tuotteidemme tehokkaita käyttötapoja.

Ei mainontaa opiskelijoille: emme käytä tai luovuta opiskelijoita koskevia tietoja (henkilötietoja tai muita tietoja), joita keräämme koulutustuotteidemme ja -palvelujemme tarjoamisen yhteydessä, mainonnan kohdentamiseen käyttäytymisperusteisesti opiskelijoihin.

Tapahtumat ja verkkoseminaarit: kun järjestämme tai sponsoroimme tapahtumia ja verkkoseminaareja, keräämme tietoja osallistujista, kuten istunnoista, joihin he osallistuvat, sekä heidän yhteystietonsa, jotta voimme tarjota heille oleellisia tuotetietoja ja muita Blackboardiin liittyviä tietoja.

Tietojen jakaminen Blackboardin sisällä: Voimme jakaa markkinointiin liittyviä henkilötietoja asiaankuuluvien Blackboardin tytäryhtiöiden ja osastojen kanssa. Esimerkiksi paikallisen myyntitiimin tiedot voidaan toimittaa maailmanlaajuisille kenttämarkkinoinnin ja markkinointitoimintojen tiimeille asiaankuuluvien järjestelmien päivittämistä varten ja tuote- ja muiden mainosviestien lähettämiseksi sinulle.

Tietojen jakaminen kumppanien kanssa: Joissain maissa ja joillain alueilla tuotteitamme ja palvelujamme tarjotaan kanava (eli jälleenmyynti) -kumppanien kautta (katso kanavakumppaniemme luettelo). Jaamme tietoja, joita kumppanimme tarvitsevat tuotteidemme ja palvelujemme mainostamisessa asiakkailleen ja mahdollisille asiakkailleen. Lisäksi teemme yhteistyötä teknologia- ja sisältökumppanien kanssa (katso teknologia- ja sisältökumppaniemme luettelo); jaamme heidän kanssaan esimerkiksi tapahtumiin osallistumisen tiedot, jos meillä on lupa siihen.

Tietojen jakaminen toimittajien kanssa: Käytämme toimittajia kampanjoiden, tapahtumien ja muiden markkinointiin liittyvien asioiden järjestelyyn ja suorittamiseen. Jaamme toimittajien kanssa vain tarvittavat henkilötiedot ja varmistamme, että toimittajat noudattavat tiukkoja toimittajavaatimuksiamme (lue lisää tietojen jakamisesta toimittajien kanssa).

Markkinoinnin mieltymykset ja kieltäminen. Markkinointisähköposteissamme on linkki, jonka kautta voit muuttaa markkinointiviestinnän asetuksiasi ja kieltää meitä lähettämästä sinulle markkinointiviestintää. Voit tehdä tämän napsauttamalla ”Unsubscribe” (Peru tilaus) -linkkiä sähköpostin alatunnisteesta, jolloin pääset markkinointiasetusten määrityskeskukseemme. Voit myös lähettää meille tilauksen perumista koskevan sähköpostin osoitteeseen[email protected], vaikkakaan tällä tavalla et pysty samanlaiseen yksityiskohtaiseen tilausten hallintaan.

Verkko- ja mielenkiinnon kohteisiin perustuva mainonta. Käytämme kolmannen osapuolen mainontatyökaluja tietojen keräämiseen käynneistäsi verkkosivustoihimme, jotta voimme tarjota sinulle kohdennettuja mainoksia selaushistoriaasi ja muissa verkkosivustoissa osoittamiisi mielenkiinnon kohteisiin sekä verkkopalveluihin tai muihin käyttämiisi laitteisiin perustuen. Joissain tapauksissa voimme jakaa yhteisen tilitunnuksen (kuten sähköpostitunnuksen tai käyttäjätunnuksen) kolmannen osapuolen mainontakumppaniemme kanssa, jotta he osaavat tunnistaa sinut ja ottaa sinuun yhteyttä eri laitteilla. Me ja kolmannen osapuolen kumppanimme käytämme näitä tietoja verkossa näkemiesi mainosten muuttamiseen paremmin mielenkiinnon kohteisiisi liittyviksi sekä mainontaan liittyvien palvelujen, kuten raportoinnin, toiminnan syiden selvittämisen, analytiikan ja markkinatutkimuksen, tarjoamista varten.

Jos haluat lisätietoja mielenkiinnon kohteisiin perustuvasta mainonnasta ja siitä, miten voit kieltäytyä osasta tällaista mainontaa, voit käydä Network Advertising Initiative -hankkeen verkkosivustossa osoitteessa http://www.networkadvertising.org/choices, DAA:n resurssisivustossa http://www.aboutads.info/choices ja/tai Your Online Choices -sivustossa osoitteessa http://www.youronlinechoices.com/uk. Huomaa:

  • Nämä työkalut estävät sinua pelkästään vastaanottamasta mielenkiinnon kohteisiisi perustuvia mainoksia kyseessä olevalla selaimella tai laitteella, mutta voit edelleen vastaanottaa mielenkiinnon kohteisiisi perustuvia mainoksia muilla laitteillasi. Sinun on suoritettava kohdistettujen mainosten vastaanottamisen esto jokaisella käyttämälläsi selaimella tai laitteella.
  • Osa näistä estoista ei välttämättä toimi, ellei selaintasi ole määritetty hyväksymään evästeet. Jos poistat evästeet, muutat selainasetuksiasi, vaihdat selainta tai tietokonetta tai käytät jotain toista käyttöjärjestelmää, sinun pitää tehdä kohdistettujen mainosten vastaanoton esto uudelleen.

Google Analytics ja mainonta.

Voimme myös käyttää tiettyjä näyttömainonnan muotoja ja muita edistyneitä toimintoja Google Analyticsin kautta. Näitä toimintoja ovat mm. Reemarketing with Google Analytics, Google Display Network Impression Reporting, DoubleClick Campaign Manager Integration ja Google Analytics Demographics and Interest Reporting. Näiden ominaisuuksien avulla voimme käyttää ensimmäisen osapuolen evästeitä (kuten Google Analytics -evästeitä) ja kolmannen osapuolen evästeitä (kuten Doubleclick-mainontaevästeitä) tai muita kolmannen osapuolen evästeitä yhdessä mainoksista tiedottamiseen, niiden optimointiin ja näyttämiseen aiempien verkkosivustoissamme käyntiesi perusteella. Voit hallinnoida mainonta-asetuksiasi tai estää tiettyjen Google-mainontatuotteiden käytön käymällä Google Ads Preferences Manager -ratkaisussa, joka on tällä hetkellä verkko-osoitteessa https://google.com/ads/preferences, tai tutustumalla NAI:n verkkoresursseihin osoitteessa http://www.networkadvertising.org/choices.

Voit estää Google Analyticsin kolmannen osapuolen evästeiden käytön käyttäen Google Analyticsin käytön estävää selaimen lisäosaa tai kolmannen osapuolen mainoshallintatyökaluja.

Saat tarkempia tietoja evästeiden käytöstämme evästelausunnostamme.


Lasten tietosuoja

Me emme tietoisesti kerää mitään tietoja alle 13-vuotiailta lapsilta, ellei asiaankuuluva laitos ole antanut suostumusta ja valtuutusta – tai kunnes se antaa suostumuksen tai valtuutuksen – alle 13-vuotiaille opiskelijoille käyttää tuotteitamme ja palvelujamme ja meille luvan kerätä tietoja näistä opiskelijoista.

Lähetä meille sähköpostia osoitteeseen [email protected], jos uskot, että olemme vahingossa keränneet henkilötietoja alle 13-vuotiaalta lapselta ilman asianmukaista suostumusta. Näin voimme poistaa kyseiset tiedot mahdollisimman pian.


Tietoturva

Käytämme erilaisia fyysisiä, hallinnollisia ja teknisiä suojaustoimia, joiden tarkoituksena on suojata henkilötiedot niiden häviämiseltä, väärinkäytöltä ja luvattomalta paljastumiselta tai luvattomalta pääsyltä henkilötietoihin. Meillä on tätä varten luotuja tietoturvaohjelmia ja teemme jatkuvasti kovasti töitä voidaksemme parantaa teknisiä ja toiminnallisia tietoturvatoimiamme.

Toimemme ottavat huomioon keräämiemme, käyttämiemme ja tallentamiemme tietojen arkaluonteisuuden sekä tekniikan nykytilan. Tietoturvatoimiamme ovat mm. tietojen salaus, palomuurit, tietojen käyttö- ja pääsyrajoitukset henkilöstöllemme ja toimittajillemme sekä fyysinen pääsynvalvonta tiloissamme.

Kaikki maksutietoja käyttävät tuotteemme ja palvelumme noudattavat soveltuvia Payment Card Industry (PCI) -yhteensopivuustasoja. PCI-standardien vaatimustenmukaisuutemme vahvistetaan vuositarkastuksilla, jotka ulkoiset auditoijat (ns. ”pätevät tietoturva-arvioijat”) suorittavat.


Tiedonsiirrot ja muita alue- ja maakohtaisia tietoja

Tiedonsiirrot

Blackboard on maailmanlaajuinen yhtiö, jonka päätoimipaikka on Yhdysvalloissa. Meillä on alueellinen isännöintistrategia, mutta meidän saattaa olla tarpeen päästä käsiksi tietoihisi alueesi ja maasi ulkopuolelta, myös Yhdysvalloista ja Alankomaista, tuki- ja ylläpitotarkoituksessa, jos soveltuva laki ja laitoksesi kanssa solmimamme sopimus sen sallivat. Ymmärrämme tiedonsiirtovaatimusten noudattamisen merkityksen. Käytämme hyväksyttyjä tiedonsiirtomekanismeja, kuten EU-U.S. Privacy Shield -tietosuojajärjestelyä (katso jäljempänä), joilla varmistamme tietojesi riittävän suojauksen niiden siirron aikana. Voit lukea lisää tiedonsiirron vaatimustenmukaisuudestamme tietosuojakeskuksestamme.

EU-U.S. Privacy Shield

Noudatamme EU-U.S. Privacy Shield -tietosuojajärjestelyä, joka koskee henkilötietojen keruuta, käyttöä ja säilytystä Euroopan unionin jäsenmaista ja Sveitsistä. Lue lisää Blackboardin EU-U.S. Privacy Shield -periaatteiden noudattamisesta Privacy Shield -lausunnostamme.

Jos sinulla on jotain kysyttävää Privacy Shield -lausunnosta ja siihen liittyvistä käytännöistä, lähetä meille sähköpostia osoitteeseen [email protected] tai ota yhteyttä alla olevaan osoitteeseen.

Yhdysvallat – FERPA ja osavaltioiden koulutuksen tietosuojaa koskevat lait

Tarjoamme koulutustuotteita ja -palveluja kouluille ja muille koulutuslaitoksille. Näitä tuotteita ja palveluja tarjoamalla keräämme henkilön yksilöiviä tietoja opiskelijoilta tai opiskelijoista (”opiskelijatiedot”); näihin tietoihin voi sisältyä koulutustietoja, joihin sovelletaan Yhdysvaltain Family Educational Rights and Privacy Act (FERPA) -lakia. Katsomme tällaisten opiskelijatietojen olevan täysin luottamuksellisia emmekä yleensä käytä tällaisia tietoja muussa tarkoituksessa kuin tuotteidemme ja palvelujemme parantamiseksi ja tarjoamiseksi koulutuslaitokselle tai koulutuslaitoksen puolesta. Opiskelijatietojen keruuseemme, käyttöömme ja jakamiseemme sovelletaan sopimuksiamme koulutuslaitosten kanssa, FERPA-lain mukaisia määräyksiä, Children’s Online Privacy Protection Act (”COPPA”) -lain määräyksiä sekä muita soveltuvia lakeja, jotka koskevat opiskelijoiden henkilötietojen keruuta ja käyttöä. Opiskelijatietojen keruuseemme, käyttöömme ja jakamiseemme ei sovelleta tässä tietosuojalausunnossa olevia määräyksiä. Jos sinulla on kysyttävää opiskelijan henkilötietojen tarkastamiseen, muokkaamiseen tai poistamiseen liittyen, ota yhteyttä suoraan koulutuslaitokseesi.


Oikeutesi

EU:ssa ja monilla muilla lainkäyttöalueilla sinulla on oikeus hallita, miten henkilötietojasi käytetään. Sinulla voi olla oikeus pyytää pääsyä henkilötietoihin, joita meillä on hallussamme sinuun liittyen, tai pyytää niiden korjauttamista tai hävittämistä. EU:ssa sinulla voi olla myös oikeus kieltää henkilötietojesi tietyntyyppinen käyttö tai rajoittaa sitä sekä pyytää saada konekielinen kopio meille antamistasi henkilötiedoista.

Monissa tuotteistamme pääset itse käsiksi tietoihisi ja voit muuttaa ja poistaa tiettyjä tietoja itse kirjautumalla tilillesi. Jos et pääse käsiksi tai pysty korjaamaan tai poistamaan tarvittavia tietoja itse, toimi seuraavasti:

  • Jos olet laitoksesi puolesta tarjoamiemme tuotteidemme ja palvelujemme käyttäjä, ota yhteyttä laitokseesi oikeuksiesi täytäntöön panemiseksi. Laitoksesi on hoidettava pyyntösi, vaikka se koskisi tietoja, joita säilytämme laitoksesi puolesta. Tuemme laitostasi pyynnön täyttämisessä.
  • Kaikissa muissa tapauksissa lähetä meille sähköpostia osoitteeseen [email protected] tai ota meihin yhteyttä alla olevaan osoitteeseen, jos haluat panna jonkin näistä oikeuksistasi täytäntöön.

Muista, että monet näistä oikeuksista eivät ole absoluuttisia. Joissain tilanteissa me (tai laitoksesi) emme ole lain nojalla velvoitettuja täyttämään pyyntöäsi asiaankuuluvien lainmukaisten poikkeusten vuoksi.

Monilla oikeustoimialueilla sinulla on myös oikeus osoittaa valitus paikalliselle tietosuojaviranomaiselle. Ota kuitenkin ensin yhteyttä meihin, jotta voimme käsitellä pyyntösi.

Yhdysvallat – yksityisyysoikeutesi Kaliforniassa

Jos olet Kalifornian osavaltion asukas, California Civil Code Section 1798.83 -lakikohdan nojalla sinulla on oikeus pyytää tietoja siitä, miten olemme luovuttaneet henkilötietoja kolmansille osapuolille niiden suoramarkkinointia varten edellisen kalenterivuoden aikana. Voit tehdä yhden pyynnön joka vuosi lähettämällä meille sähköpostia osoitteeseen [email protected] tai lähettämällä meille postia (katso osoite alta kohdasta 10).


Yhteydenotto

Jos sinulla on jotain kysyttävää tai huolenaiheita tietosuojalausunnostamme tai tietosuojakäytännöistämme, lähetä meille sähköpostia osoitteeseen [email protected] tai lähetä meille postia alla olevaan osoitteeseen.

Global Privacy Officer
Legal Department
Blackboard Inc.
1111 19th Street, NW, 9th Floor
Washington, DC 20036

Laitosten loppukäyttäjät ja tekniset ongelmat: Jos olet laitoksesi puolesta tarjoamiemme tuotteidemme ja palvelujemme käyttäjä, ota ensin yhteyttä laitokseesi, sillä laitoksesi tietosuojalausunto ja tietosuojakäytännöt määräävät, miten Blackboard käyttää henkilötietoja laitoksesi puolesta. Jos sinulla on tekninen tai tukiongelma, ota yhteyttä laitoksesi tukipalveluun. Tukipalvelu osaa auttaa asiassasi.