Tercih ettiğiniz dili seçin

Şimdiye kadar, Collaborate, tarayıcınızda ayarlı dili varsayılan olarak kullanıyordu. Ancak, tercih ettiğiniz dil bu olmayabilir. Artık Oturum Ayarları'ndan, oturum sırasında kullanılacak varsayılan diliniz olarak Collaborate tarafından desteklenen herhangi bir dili seçebilirsiniz. Yaptığınız tercih, bu cihazda daha sonra açacağınız oturumlar için tarayıcınız tarafından hatırlanacaktır.

Varsayılan Dil menüsü, Oturum Ayarları altındaki Ayarlarım'ın içindedir

Güvenliği artırmak ve bu sürüme destek olmak üzere, Blackboard, Collaborate entegrasyonlarının güvenliğini güçlendirecek ürün değişiklikleri uygulayacaktır. Bu değişiklik, sürümün bir parçası olarak, planlanan sürüm takvimine göre otomatik olarak yayımlanacak.

Yalnızca moderatörler için profil resimlerini göster

Oturumunuzu güvenli tutmak ve uygunsuz profil resimlerinden kaçınmak isterseniz yalnızca moderatörlerin profil resimlerini göstermesine izin verin. Bu ayar seçilirse katılımcının profil resmi, profil resimlerinin oturumda görüldüğü hiçbir yerde görünmez. Buna Katılımcılar listesi, sohbet, özel oda grupları ve ana ekran dâhildir. Bunun yerine katılımcılar için varsayılan avatar görünür.

Galeri görünümü

Galeri görünümü, bir seferde en fazla sayıda öğrenciyi görmenize olanak tanır. Bu görünümde, tek sayfada 25 adede kadar katılımcıyı görebilirsiniz. Tek sayfada gösterebileceğiniz ve aynı zamanda görsel sözsüz geri bildirime yönelik yeterli ayrıntıyı da görebileceğiniz ideal video sayısı 25'tir.

Galeri görünümü ayarlarındaki tercihinize göre:

  • Oturumdaki herkes Galeri görünümünü kullanabilir
  • Yalnızca moderatörler Galeri görünümünü kullanabilir
  • Galeri görünümü herkes için kapatılır

Galeri görünümünü devre dışı bıraktığınızda en fazla 4 video görülebilir. Katılımcılar daha fazlasını görmeyi seçemez.

Katılımcı izinleri

Tüm katılımcı izinleri, varsayılan olarak, 250'nin altında katılımcısı olan oturumlar için etkindir. Katılımcılar ses ve video paylaşabilir, sohbet iletileri gönderebilir ve beyaz tahtalarla dosyalarda çizim yapabilir.İznini devre dışı bırakmak istediğiniz tüm onay kutularının işaretlerini kaldırın.

Katılımcı izinlerini oturumdan önce veya oturum sırasında istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz. Bu ayarlar, ilgili izinleri tüm katılımcılar için etkinleştirir veya devre dışı bırakır. İzinleri tek bir katılımcı için değiştiremezsiniz. Belirli katılımcıların farklı izinleri olmasını istiyorsanız söz konusu katılımcıların rolünü değiştirin.

Katılımcı izinleri, moderatörlerin ve sunucuların yapabildiği şeyleri değiştiremez.

Daha büyük oturumlar için tüm katılımcı izinleri varsayılan olarak devre dışıdır ve bu ayar değiştirilemez. Daha fazla bilgi edinmek için web semineri modunda Ayarlar'a gidin.

Oturuma telefonla bağlanmayı etkinleştir

Katılımcıların oturum telekonferansına telefonla katılmasına izin vermek için Katılımcıların oturuma telefonla katılmasına izin ver ögesini seçin. Oturuma telefonla katılabilecek katılımcı sayısı en fazla 25'tir. Telefonla katılan katılımcı sayısının maksimuma ulaşması durumunda artık hiç kimse telefonla katılamaz.

Bu ayarı oturum sırasında değiştiremezsiniz. Katılımcıların telefonla katılmasını istiyorsanız bu onay kutusunu oturum başlamadan önce seçin.

Collaborate telekonferansı hakkında daha fazla bilgi

Özel sohbet ayarları

Katılımcılar arasında özel sohbet, varsayılan olarak etkindir ancak özel sohbetin kullanımını sınırlayabilirsiniz.

  • Katılımcılar, yalnızca moderatörlerle özel sohbet gerçekleştirebilir: Bu ayar seçildiğinde, katılımcılar, yalnızca moderatörlerle özel olarak sohbet gerçekleştirebilir. Bu ayar seçilmediği takdirde, katılımcılar, oturumdaki herkesle özel olarak sohbet gerçekleştirebilir.

  • Moderatörler tüm özel sohbetleri denetler: Bu ayar seçildiğinde moderatörler, katılımcılar arasında özel sohbet kanallarında söylenen her şeyi görebilir. Özel sohbet kanalının üstünde, katılımcılara, sohbetin denetlendiğini belirten bir uyarı görüntülenir. Bu ayar seçilmediği takdirde, özel sohbet kanallarını göremezsiniz.

Özel sohbet hakkında daha fazla bilgi