Sınıf yönetimi

Yönetici arayüzü veya API vasıtasıyla bir Blackboard Collaborate oturumu oluşturulduğunda URL'ye sahip olan her kullanıcı oturuma erişebilir. Konuk URL'si haricinde herhangi bir kısıtlama ayarlanmadığından bu durum normaldir. Kullanıcılar oturuma katılmadan önce istedikleri gibi ad ekleyebilirler.

Erişimi kısıtlama

Oturumunuza erişimi sınırlayabilirsiniz. Bunu nasıl yapacağınızı öğrenin.

  1. Oturum Ayarlarında kullanıcı izinlerini kaldırma. Kullanıcı izinleri oturumun moderatörü tarafından etkinleştirilebilir. Sınırlandırılmış izinler, oturuma katılırken bir şey yapamayacakları için düzeni bozan kullanıcıları engeller.

    İzinler, oturumdaki tüm kullanıcılar için kapatılır. Bir katılımcının oturumda konuşmasına veya sohbet etmesine izin vermek isterseniz katılımcıya sunucu rolü verin.

  2. Yönetici planlayıcısından davetiye özelliğini kullanın. Bu işlem manuel çalışmayı gerektirir ancak yalnızca doğrulanmış kullanıcıların oturuma katılmasını sağlar.

    Bu özellik, oturumları çevrimiçi kurslarında planlamak isteyen eğitmenlerin kullanımına açık değildir. Kurstaki herkesin başkalarıyla paylaşılamayan güvenli erişimi mevcuttur.

  3. Öğrenim Yönetim Sistemi (LMS) entegrasyonunun gücünden yararlanın. LMS'de kullanıcılar, oturuma Tekli Oturum Açma (SSO) yöntemini kullanarak tam adları ve resimleri ile katılır. Öğrenciler URL'yi haricî, kimliği doğrulanmamış bir kullanıcı ile paylaşmayı denerse haricî kullanıcı oturuma erişmeye çalıştığında hata alır.
  4. Aşağıdakilere izin vermek için mevcut portalı geliştirin:
    1. Kullanıcıları API ile ekleyin. Oturumlara yalnızca geçerli kullanıcıların erişebilmesini sağlamak için Collaborate kullanıcıları bir form yoluyla oluşturulabilir ve kayıtlarınızdan doğrulanabilir.
    2. Kayıtları API ile ekleyin. Doğru oturumlara yalnızca gerekli kullanıcıların erişebildiğine emin olun.