Kayıtlarınızı paylaşma

Öğrenciler kurslarından oturum kayıtlarını bulabilirler. Kayıtların bulunduğu yer kuruluşunuza göre farklılık gösterir. Öğrencilerinize kayıtları nasıl bulacaklarını anlatın.

Kayıtlarınızı kursunuzda bulunmayan kişilerle paylaşmak isterseniz bu kayıtları herkese açık hâle getirmeniz gerekir. Kayıt Ayarları'nı açın ve Erişim menüsünde Herkese Açık ögesini seçin.

Recording options menu open. An arrow points from the Recording settings option to the open settings. The access menu is open in the setting.

Kayıt sayfasından, kaydın herkesin mi yoksa yalnızca kurs üyelerinin mi kullanımına açık olduğunu bir bakışta anlayabilirsiniz.

Erişimi herkese açtıktan sonra kaydın bağlantısını dilediğiniz kişiye gönderebilirsiniz. Bir oturumu kaydetmeyi durdurduğunuzda kayıt bağlantısı için e-postanıza bakın. Ayrıca kayıt bağlantısını Kayıt sayfasından da kopyalayabilirsiniz.

Kayıtların bağlantıları gizlenir; yani bağlantılarda açıklayıcı dosya adları yerine rastgele karakterler kullanılır. Böylece kullanıcılar sadece bağlantıyı edindikleri takdirde bir kaydı görüntüleyebilir. Konukların kayıtları görüntülemesine izin vermek için kayıtlara erişim kısıtlanmaz ve kayıtlar parola gerektirmez. Yani bağlantıya erişimi olan herkes kaydı izleyebilir ve bağlantıyı başkalarıyla da paylaşabilir. Gizli veya başka bir şekilde hassas olabilecek içerikler barındıran kayıtların bağlantılarını paylaşmadan önce lütfen bunu aklınızda bulundurun.

  1. Kayıtlar sayfanıza gidin.
  2. Paylaşmak istediğiniz kaydı bulun ve Kayıt seçenekleri menüsünü açın.
  3. Bağlantıyı Kopyala’yı tıklayın.
  4. Genel bağlantıyı herkesle paylaşın.