Kurs odası, kursunuza özel açık bir oturumdur.

Bu sayede, Collaborate Ultra deneyimini kurslarınızda daha kolay kullanabilirsiniz. Bunun yanında size ve öğrencilerinize, sınıflarda ve önceden planlanmayan toplantılarda konuya girmek için faydalanabilecekleri bir başlangıç noktası sağlar.

Varsayılan ayarlarda bu sınıf açıktır ama istenirse kapatılabilir. Daha fazla bilgi edinmek için bkz. Kurs odasını kapatma.

Blackboard Collaborate'i kursunuzun neresinde bulacağınıza emin değil misiniz? Oturumlara Katılma bölümüne gidin ve LMS'nizi seçin.

Oturuma katılmak için oturumun adını veya Oturum seçenekleri menüsünü seçin. Oturuma katılmak için ihtiyacınız olan bilgileri içeren bir panel açılır:

  • Hesabınızla ilişkili Oturuma Katılma bağlantısı. Oturumu açmak için bu bağlantıyı seçin. Her bağlantı, tek bir oturuma ve o oturumdaki kullanıcıya özeldir. Bu, söz konusu bağlantının yalnızca sizin için ve o oturumda çalıştığı anlamına gelir. Oturuma tekrar katılmak için aynı bağlantıyı kullanamaz veya bağlantınızı başka bir kullanıcıyla paylaşamazsınız. Oturum bağlantılarının kullanım süresi 5 dakikadır.
  • Varsa bilgileri tuşlayın

Özel kurs odasını kapatın

Öğrencilerin açık kurs odası oturumunu görüntülemesini veya oturuma katılmasını istemiyorsanız kurs odasını kapatabilirsiniz.

  1. Kurs odasına ilişkin Daha fazla menüsünü açın.
  2. Kurs odasını kilitle ögesini seçin.

Kurs odası devre dışı bırakıldığında, eğitmen de dâhil olmak üzere hiç kimse odaya katılamaz.

Kurs Odasını göremiyor veya açamıyorsanız yöneticiniz odayı kapatmış demektir.