Telefonunuzun sesini açma ve sessize alma

Telefonunuzun sesini açmak ve sessize almak için cihazınızın tuş takımında 6'yı seçin*.

Bu işlem moderatörün sizin ya da oturumdaki tüm katılımcıların sesini kapattığı durumlar için de geçerlidir. Sesinizin duyulabilmesi için 6'yı seçin*.


Oturumdayken ses için telefonunuzu kullanın

Collaborate oturumuna bir tarayıcıdan bağlandıysanız ses paylaşımı için telefonunuzu kullanmayı seçebilirsiniz.

Oturuma tarayıcıdan bağlanmadan telefonla katılmak istiyorsanız bkz. Anonim olarak telefonla katılım.

Oturum menüsünü açın ve Ses paylaşımı için telefonunuzu kullanın'ı seçin. Listedeki numarayı arayın ve geçici kişisel kimlik numarasını (PIN) girin. Otomatik olarak girildiğinden iPhone kullanıcılarının PIN'i kopyalamasına gerek yoktur.

Bu geçici PIN sizin kişisel hesabınızla ilişkilidir. Oturumun sizi tanımasına yardımcı olur. PIN'i girdiğinizde telefonunuzdan alınan ses profil resminizle eşleştirilir. Bu, kimin konuştuğunu herkesin bilmesine yardımcı olur.

Kişisel PIN'inizi kimseyle paylaşmayın. Yalnızca sizin için ve yalnızca bu oturumda geçerlidir. PIN'i başka bir oturumda kullanamaz, diğer kullanıcılarla paylaşamazsınız. Kişisel PIN'ler oturum bitince geçerliliğini kaybeder.

Oturum tarayıcınızda açık olmadığı sürece tüm oturum araçlarına erişebilirsiniz. Mikrofonunuzun yerini telefon alır. Diğerleri,Katılımcılar panelindeki adınızın yanında bir telefon simgesi görür.

İlk katıldığınızda sesiniz kapatılmaz. Herkes sizi anında duyabilir. Tarayıcınızdan telefon simgesini seçerek sesinizi açıp kapatabilirsiniz.

Telefonunuzun sesini açmak veya kapatmak için klavyenizden Alt + M tuşlarına basın. Telefonunuzdaki ses kapatma işlevini de kullanabilirsiniz. Ancak diğerlerinin sizi duymasını istiyorsanız tarayıcınızda sesin açık olduğuna emin olun. Moderatörler de oturum sırasında istedikleri zaman katılımcıların sesini kapatabilirler. Bir moderatör sesinizi kapatırsa buna ilişkin bir bildirim alırsınız.

Arama yaparak bağlandıktan sonra tarayıcınızı kapatsanız bile oturumdaki sesleri duyabilir ve konuşabilirsiniz. Oturum bir tarayıcıda açık değilken sohbet uygulamasını kullanamaz veya herhangi bir şey paylaşamazsınız.

Telefonumu kapatırsam ne olur?

Oturumdan ayrılmadan telefonunuzu kapatırsanız oturuma bağlı kalmaya devam edersiniz. Telefonunuzun bağlantısı kesilir. Aynı zamanda oturuma tarayıcınızdan da bağlıysanız internet üzerinden sesleri duyabilir ve konuşabilirsiniz.

Tarayıcımı kapatırsam ne olur?

Tarayıcınızı kapatırsanız telefonunuz bağlı kalmaya devam eder. Telefonunuzdan oturumdaki sesleri duyabilir ve konuşabilirsiniz. Oturum bir tarayıcıda açık değilken sohbet uygulamasını kullanamaz veya herhangi bir şey paylaşamazsınız.

Katılımcılar panelinde sadece telefon simgesiyle görünürsünüz. Bu, diğer katılımcıların sizinle özel sohbet yapamayacağı anlamına gelir.

Telefonumu kullanırken de videomu paylaşabilir miyim?

Evet. Tarayıcınız açıksa oturumunuzdaki araçların hepsine erişebilirsiniz. Moderatör izinleriniz varsa video paylaşabilir, sohbete katılabilir, içerik paylaşabilir ve benzeri işlemleri yapabilirsiniz.

"Ses paylaşımı için telefonunuzu kullanın"ı seçtiğimde neden bir numara alamıyorum?

Oturuma telefonlarından katılabilecek katılımcı sayısı en fazla 25'tir. Maksimum katılımcı sayısına ulaşılması durumunda başka kullanıcılara aramaları için telefon numarası verilmez.


Anonim olarak telefonla katılım

Anonim olarak telefonla katılım özelliği ile oturuma yalnızca telefonunuzla katılabilirsiniz. Oturuma tarayıcı üzerinden bağlanmanız gerekmez.

Herkes aynı Anonim olarak telefonla katılım'ı kullanabilir. Anonim olarak telefonla katılım seçeneğini kullanırsanız telefonunuz hesabınızla veya oturum profil resminizle eşlenmez. Oturumdaki diğer kullanıcılara, "anonim arayan" olarak görünürsünüz.

Bu aynı zamanda yoklamanızın moderatör Oturum Yoklama raporu'nda takip edilemeyeceği anlamına gelir. Anonim olarak telefonla katılım sırasında Collaborate sizin kim olduğunuzu bilemez ve sizi takip edemez.

Sesinizin profil resminizle ve oturumun videosuyla eşleştirilmesini istiyorsanız bkz. Oturum sırasında telefonunuzu ses için kullanma.

Anonim olarak telefonla katılım sırasında sohbet gibi oturum araçlarını yine de kullanabilir miyim?

Oturum araçlarını kullanabilmek için oturuma bir tarayıcıdan katılmalısınız.

Anonim olarak telefonla katılım özelliğini kullanırken oturuma bir tarayıcıdan da katılırsanız oturumda iki kez görüntülenirsiniz: Anonim bir arayan olarak ve tarayıcıdan oturuma bağlanırken kullandığınız ad ile.

Aynı anonim olarak telefonla katılım bağlantısını herkes kullanabilir.Bu yüzden telefonunuz hesabınızla veya oturum profil resminizle eşlenmez. Sesinizin profil resminizle ve oturumun videosuyla eşleştirilmesini istiyorsanız bkz. Oturum sırasında telefonunuzu ses için kullanma.

"Anonim olarak telefonla katılım" neden çalışmıyor?

"Anonim olarak telefonla katılım"ı kullanarak bağlanamamanızın iki nedeni vardır.

  • Telekonferans hizmetinin kapasitesi dolmuştur. Oturuma telefonla katılabilecek katılımcı sayısı en fazla 25'tir. Telefonla katılan katılımcı sayısının maksimuma ulaşması durumunda artık hiç kimse telefonla katılamaz. Bu durumda oturuma tarayıcınızdan bağlanmanız gerekir.
  • Oturumdaki tek kişi sizsinizdir. Telefonla oturuma katılabilmeniz için oturumda web tarayıcısından bağlanan en ez bir katılımcının olması gerekir. Telefonla bağlanamıyorsanız birkaç dakika bekleyin ve yeniden deneyin.

Oturumdan çıkma

Bir oturuma telefonla arayarak bağlanmışken ayrılmak istediğinizde oturum bağlantısını kesmek için telefonunuzu kapatın. Telefonunuzu kapattığınızda arama dakikaları veya şehirler arası arama ücretleri sonlandırılır.

Oturum tarayıcınızda da açıksa hâlâ oturumda kalırsınız ancak telefonunuzun bağlantısı kesilir. Tarayıcınızdaki oturumdan ayrılmak için Oturumdan Ayrıl'ı tıklatın veya tarayıcı sekmenizi kapatın.

Telefonumu kapatmadan önce "Oturumdan Ayrıl"ı tıklatırsam ne olur?

Tarayıcınızda Oturumdan Ayrıl'ı tıklatırsanız telefonunuzun oturumla bağlantısı otomatik olarak kesilir. Artık hiçbir şey duyamazsınız. Yapacak tek şey telefonunuzu kapatmaktır.

Anonim olarak telefonla katılım özelliğini kullanıyorsanız oturumla bağlantısını kesmek için telefonunuzu kapatmanız gerekir.