Katılımcıları nerede bulabilirim?

Tüm katılımcıları görmek için Katılımcılar listesini açın. Collaborate panelini açın ve Katılımcılar'ı seçin.

Katılımcılar listesi paneli açık. Katılımcılar; moderatörler, sunucular ve katılımcılar olarak gruplanmış durumda.

Bir bakışta şunları görürsünüz:

  • Her katılımcının rolü. Oturumdaki katılımcılar, kimlerin neler yapabileceğinin daha kolay anlaşılması için rollerine göre gruplandırılmıştır.
  • Ellerini kaldırmış katılımcılar. Ellerini kaldırmış olanlar rol listesinin en üstünde görünür.
  • Katılımcılara ilişkin durum bilgisi veya geri bildirim.
  • Mikrofonları açık olan katılımcılar.

Katılımcıların listesine gözatın veya panelin üstünden Daha Fazla Seçenek'i açın ve Ara'yı seçin. Katılımcı ve Sunucu listelerini gizleyebilirsiniz.

Daha fazla bilgi (katılımcıların ağ bağlantıları gibi) görüntülemek için bir katılımcının üzerine gelin. Moderatörler, katılımcılara başka roller vermek, seslerini kapatmak veya onları oturumdan çıkarmak için adlarının yanındaki Katılımcı denetimleri ögesini seçebilirler.

Klavye gezintisini kullanıyorsanız "Katılımcı listesine eriş" ögesini bulmak için üst panelde Sekme tuşuna basın. "Katılımcı listesine eriş" ögesi, seçim odağı üzerine gelmediği sürece görünmez. Etkinleştirmek için Boşluk tuşuna basın. Moderatörler artık her bir katılımcıya ilişkin denetimler arasında geçiş yapmak üzere Sekme tuşunu kullanabilirler.


Katılımcılar panelini her zaman açık tutun

Katılımcılar panelini her zaman açık durumda bırakabilirsiniz. Bir yandan diğer kişilerle sohbet ederken diğer yandan da oturumdaki herkesi görebilirsiniz. Kimlerin dışarıda olduğunu, mikrofonunun açık olduğunu veya ağ bağlantısında sorun yaşadığını görebilirsiniz. Sohbet ederken ve oturumdayken bunların tümünü yapabilirsiniz.

Katılımcılar panelini açık tutmak için paneli ayırmanız gerekir. Bunu yapmanın iki yolu vardır:

  1. Collaborate panelini açın. Katılımcılar simgesini sürükleyip ana ekrana bırakın.
  2. Collaborate panelini açın ve Katılımcılar'ı seçin. Panelin üst kısmındaki Daha fazla seçenek menüsünü seçin. Paneli Ayır'ı seçin.
Collaborate panelinden Katılımcılar listesini ayırma işlemi gösteriliyor.

Ana ekran, paneldeki her şeyi görmeye devam etmenizi sağlayacak şekilde ayarlanır. Paylaşılan video, içerik, beyaz tahta ve uygulama, panele yer açmak için sol tarafa taşınır. Artık Collaborate panelinde yalnızca Sohbet, İçerik Paylaşımı ve Ayarlarım sekmeleri vardır.

Paneli istediğiniz zaman kapatabilirsiniz. Katılımcılar panelini seçin ve Collaborate paneline geri sürükleyin. Bunun yerine, Katılımcılar panelinin üst tarafından Daha fazla seçenek'i ve Paneli Birleştir'i de seçebilirsiniz.

Katılımcı Bul ve Paneli birleştir seçenekleri görünecek şekilde açılmış olan, katılımcılar listesinin diğer denetimler menüsü.